Russland har bedt Kina om både militær- og økonomisk hjelp, ifølge amerikanerne. Det er uklart hva svaret har vært. Amerikanerne vil ikke være for konkrete for ikke å avsløre sin etterretning.

Russland har bedt Kina om militærhjelp og økonomisk støtte helt siden invasjonen av Ukraina startet, sier amerikanske tjenestemenn.

Russland ønsket ytterligere økonomisk støtte fra Kina for å motvirke sanksjonene som Vesten har innført på grunn av krigen i Ukraina.

USA vil ikke si noe mer om hva slags militært utstyr Russland har bedt om, for ikke å sette sin egen etterretning i fare. De vil heller ikke si noe om hvordan Kina har reagert på forespørslene, ifølge New York Times.

Russerne har penger, men de er frosset i utlandet.

På grunn av vestlige sanksjoner mot Russland etter invasjonen av Ukraina, har Russland mistet tilgangen til 2.700 milliarder kroner i økonomiske reserver.

– Det er omtrent halvparten av reservene vi hadde, sier Russlands finansminister Anton Siluanov til den statlige tv-kanalen Rossija-1.

På grunn av at Russland har fått en del av midlene sine fryst av USA, EU og andre land, har landet problemer med å oppfylle visse forpliktelser og nedbetaling av noe gjeld, ifølge Siluanov.

Men han kunne berolige den russiske befolkningen med at statskassen fremdeles er relativt full til tross for krigen og påfølgende sanksjoner, mye takket være milliardinntekter fra salg av gass, olje og kull. (NTB)

Kina følger nøye med på krigen. Lørdag advarte Kina om at det vil få store konsekvenser for ethvert land som støtter Taiwan militært.

Det kan være at Kina har lagt en plan med Russland: Når Vesten har mer enn nok med å ta seg av millioner av flyktninger og krigens redsler, vil Kina ta Vesten på senga.

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.