Norske sykehus følger ikke de nye kostholdsrådene, der det anbefales at man spiser mellom 350 og 500 gram med kjøtt i uka.

På norske sykehus serveres det nemlig kjøttmiddag fire av sju dager i uka, ifølge tall NRK Dagsnytt har hentet inn.

– Vi forventer at offentlige institusjoner følger kostholdsrådene, men vi vet jo at det varierer, og vi vet at det er prishensyn som konkurrerer med ernæringshensynet noen ganger også, sier divisjonsdirektør Linda Granlund for folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet til NRK.

Forskere advarer mot å kutte ut kjøtt fra kostholdet

Forskning: Kjøtt bedrer helsen og bremser aldrings­prosessen

Nordmenn må kutte ut fredags-tacoen for å hjelpe til med å nå klimamålene

Ernæringsekspert: – Egg, kjøtt, korn og meieri­produkter spesielt viktig for eldre og gravide

Byrådet i Oslo med nytt «klimatiltak»: Vil stanse servering av kjøtt i barnehagene

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.