Her trives nesten alle… Oslo sett fra Rådhuset. Foto: Vidar Ruud / NTB

I en undersøkelse sier 77 prosent av Oslo-innbyggerne at de trives svært godt med å bo i hovedstaden.  4 prosent svarer at at de mistrives.

Oslo kommune legger nå frem en undersøkelse der det konkluderes med at et stort flertall trives godt i å bo i nettopp Oslo kommune.

Hele 77 prosent trives godt med å bo i hovedstaden, hevdes det. Dette kommer frem i i nnbyggerundersøkelsen som Oslo kommune publiserte torsdag.

NTB melder om saken.

– Det er generelt sett høy trivsel blant innbyggerne i Oslo kommune. Noe flere kvinner svarer at de trives i stor grad sammenlignet med menn, kommer det videre frem i undersøkelsen.

Videre svarer åtte av ti at de trives i området de bor i. Det er en svak nedgang siden sist undersøkelsen ble gjennomført i 2018. Trivselen i nærområdet er høyest blant personer som bor i bydelene Frogner, Nordre Aker og Ullern, kommer det fram i undersøkelsen.

To nye spørsmål ble også inkludert i årets undersøkelse, nemlig hvorvidt innbyggerne føler tilhørighet til Oslo og området de bor i.

– Sju av ti svarer at de føler tilhørighet til Oslo, og det er små forskjeller mellom bydelene. Flere personer som har vokst opp i Oslo føler tilhørighet i stor grad i forhold til resten, viser undersøkelsen.

I forbindelse med undersøkelser som denne, har det vært påpekt at undersøkelsens formål gjerne er å bekrefte et ønsket og fordelaktig inntrykk sett med øynene til den som bestiller og betaler for undersøkelsen.

Forbløffende ofte viser det seg at svarene blir positive for den som har bestilt undersøkelsen. Så også i dette tilfelle.

Til tross for økende antall oppslag om kriminalitet, gjengproblemer, fattigdom, kommunal pengesløsing/skandaleprosjekter, forfall på skoler osv, samt fallende oppslutning om det sittende byrådet, så er fasiten i denne undersøkelsen at innbyggerne i Oslo synes alt er vel og bra.

Innbyggerundersøkelsen for 2023 er gjort av Kantar Public på oppdrag fra Oslo kommune.

Les også: 

Byrådet i Oslo vil droppe ordens- og oppførsels­karakter i skolen

 

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

 

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.