Nato-landene er enige om å forlenge Jens Stoltenbergs periode som generalsekretær og vil komme med en formell kunngjøring neste uke, sier diplomatkilder til AFP.

AP skal sitte på lignende informasjon, og NTB rapporterer:

Flere diplomater i Nato bekrefter at de 31 medlemslandene har blitt enige om å forlenge perioden med ett år etter å ha slitt med å finne en passende erstatter før toppmøtet i Vilnius om to uker, skriver AFP.

Andre kandidater har trukket sitt kanditatur, som britenes utenriksminister Ben Wallace og Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Sistnevnte ga samtidig sin fulle støtte til en forlengelse av Stoltenbergs rolle som Natos generalsekretær.

Til slutt sto Stoltenberg igjen som den eneste kandidaten. Onsdag skrev VG at de hadde fått lignende opplysninger som de AFP viser til.

Stoltenberg skal fortsatt ikke formelt ha takket ja til forlengelsen. Hans kontrakt med Nato går ut 1.oktober i år.

Men tre diplomatiske kilder på innsiden av denne prosessen, sier til VG at en formell avgjørelse om ytterligere ett års forlengelse, kan ventes de nærmeste dagene.

I Nato-hovedkvarteret i Brussel venter man at Stoltenbergs bekreftelse kommer i forkant av toppmøtet 11. og 12.juli i Litauens hovedstad Vilnius.

VGs opplysninger tilsier at Stoltenberg blir sittende fram til sommeren 2024. Stoltenberg har hatt denne jobben siden 2014.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.