Mette Frederiksen var mandag i audiens hos Joe Biden. Møtet skulle vare i 30 minutter, men varte i hele to timer. Da Frederiksen kom ut, lignet hun en som har vært til jobbsamtale og har fått jobben, skriver Berlingske.

Frederiksen har hele tiden benektet at hun ser seg om etter en annen jobb. Men nå bekreftet hun for første gang at hun er smigret av all viraken. The Times skriver at hun er favoritt til å bli Jens Stoltenbergs etterfølger.

Da hun blev spurgt om, hvad hun tænker om dette, svarede hun:

»Det skal jeg da være ærlig at sige, at det er jeg da glad for. Jeg er da glad for at nyde en international opbakning i forhold til det arbejde, jeg udfører på vegne af Danmark,«

Dermed sier hun langt på vei at hun er klar og at prosessen går hennes vei. Avgjørelsen vil være tatt før toppmøtet i Vilnius i juli. Men det er kutyme at kandidatene ikke sier de vil ha jobben, Nato-landene skal stå fritt.

Biden skamroste Danmark før møtet og ga en klar indikasjon på at han var positivt innstilt til en dansk generalsekretær. En annen dansk statsminister, Anders Fogh Rasmussen, var Stoltenbergs forgjenger.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.