Danmarks statsminister Mette Frederiksen er favoritt til å bli Stoltenbergs etterfølger. Ryktekverna går varm. Selv benekter Frederiksen at hun er kandidat, men det gjorde også Anders Fogh Rasmussen før han ble valgt.

Flere ting peker i Frederiksens retning. En tweet fra en sentral kilde i Brussel lød: She is running.

Jamie Shea, som i 38 år var en høyt plassert embetsmann i Nato og nå jobber for tenketanken Chatham House, tror Frederiksen er favoritt.

»Hvis hun er kandidat, vil jeg mene, at hun er blandt de absolut bedste,« siger Shea, som i dag er tilknyttet den anerkendte tænketank Chatham House.

Avisen kan også berette om en sms-besked, som »gik i rundhyl i minutterne efter nyheden om det danske forsvarsforlig«, der som bekendt – ifølge regeringens egne regnemetoder – får Danmark til at leve op til kravet om at bruge to procent af vores BNP på forsvaret i årene 2023-2025.

»She is running,« står der i sms’en, som en centralt placeret Bruxelles-kilde har vist til Berlingske.

Utenriksminister Lars Løkke Rasmussen ble spurt da han ankom Oslo for å delta på utenriksministermøtet. Han svarte kryptisk:

 

Dette utlegges som at sjansene er gode for at generalsekretærstillingen rokeres mellom de nordiske land.

Innen den socialdemokratiske Folketings-gruppen diskuteres det allerede hvem som skal bli hennes etterfølger, skriver Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.