Den kjente hijab-motstanderen, iranske Lily Bandehy, reagerte på at bussjåføren i bussen hun satt på i Oslo, hørte på Koranen.

Hun dristet seg til å spørre om hvorfor det nå var koranlesning på bussen, skriver Bandehy i Nettavisen.

Med et smil forklarte han at nå på sommeren var det mange lettkledde damer på bussen.

– Når jeg hører på Koranen, synder jeg ikke, sa bussjåføren.

På spørsmål om hva sjåføren oppfattet som synd, svarte han:

– Å synde? Det er å se på damene og miste konsentrasjonen. Eller ha syndige tanker om dem.

Bandehy forteller at hun også har opplevd å måtte høre på Koranen når hun har tatt taxi i Oslo.

«Da er det ofte somaliske eller pakistanske sjåfører. Koranlesning på høyttaleren i bilen fra Carl Berner til Majorstuen», skriver Bandehy, som legger til at flere enn henne har reagert på å måtte høre på ufrivillig høytlesning fra Koranen.

Belgisk forsker dødstruet for sin bok om det muslimske brorskapet

«En ung kvinne jeg kjenner som nylig kom fra Afghanistan, har fått en liten leilighet på østkanten i Oslo. Hun var overrasket over dette fenomenet – at det man drev med i det Taliban-styrte hjemlandet, også forekom i Oslo», skriver Bandehy, som også forteller om en afghansk gutt hun kjenner som er oppgitt over dette.

– Her flykter vi fra islam, og hva hører vi på bussen? Koran-resitering, sier den afghanske vennen.

«Som flyktning fra et religiøst diktatur er jeg ikke imponert. Dette minner ikke så lite om mitt land Iran», skriver Bandehy, som legger til at det uansett ikke er noen god opplevelse å sitte på bussen og høre koranvers.

Hun har derfor en oppfordring til bussjåføren som er redd for å synde ved å tenke usømmelige tanker om lettkledde norske kvinner:

«Lær deg mer om hva likestilling er. Norske menn tåler å se sommerkledde, vakre kvinner uten å tenke at det er så syndig at man må rope til gud.»

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.