De siste ti dagene i mai 2023 møttes medlemslandene i WHO i Genève til World Health Assembly. Norge stilte med 26 delegater. Høyt på agendaen sto det å legge til rette for forhandling av ny global pandemi-jus.

12. til 16. juni forhandlet medlemslandene i WHO om en ny Pandemic Accord. Kun åpnings- og avslutningsseremoni var tilgjengelig for observatører, og lite informasjon er kjent om hva som foregikk i selve forhandlingene.

Det er to forhandlinger som pågår i regi av Verdens helseorganisasjon (WHO): Pandemic accord og International Health Regulations (IHR). Dette er internasjonale avtaler om hvordan verden skal styres i fremtiden, og forhandlingene har tidsfrist mai 2024.

Morten Walløe Tvedt, førsteamanuensis i rettsvitenskap, Høyskolen Innlandet, har skrevet en kritisk artikkel i Nettavisen.

– Lever den nye avtalen i tide! sa Generaldirektøren i WHO under en diskusjon den 21. mai 2023.

– La oss få dristige endringer i IHR, så vi kan håndheve reglene bedre.

Underforstått overfor land og deretter overfor mennesker.

Tedros Adhanom Ghebreyesus har vært generaldirektør for WHO siden 2017. Han er litt av en type, og er en marxist som i tillegg er anklaget for folkemord.

Tedros representerte Tigray People’s Liberation Front (TPLF) i hjemlandet Etiopia etter et revolusjonært kupp. Partiet beskrives som revolusjonære, venstrevridde, nasjonalistiske etc. De fikk våpenstøtte fra Sovjetunionen, helt til selv  de fikk nok av TPLF.

Medlemslandene presses til enighet, men forhandlingene skjer bak lukkede dører. Men noen punkter er kjente, og dette bør være nok til å skremme de fleste.

Forslag til revidert IHR innebærer et én person, direktøren i WHO, alene skal kunne pålegge Norge å stenge skoler, butikker, restauranter – arbeidsplasser for personer som en antar er smittet, innføre strenge kontrolltiltak på grensene til Sverige og pålegge oss og alle medlemsland vaksinasjon med en helt ny og lite utprøvd vaksine, som WHO selv har godkjent. Vil vi gi én person en slik makt og myndighet?

Når denne ene personen er en såpass tvilsom figur som Tedros, som har ledet WHO fra feil til feil, og fremstår som en teknokrat underlagt det kinesiske kommunistpartiet og andre tvilsomme organer, så blir problemet bare forverret.

Tvedt lister opp noen punkter som Kjerkol ser ut ti å være villig til å svelge med hud og hår, akkurat som hun gjorde i mai 2022.

Dette ble diskutert på torsdagens Doc-TV, men jeg lovte å sette dette på trykk slik at man han huske alt.

Her er eksemplene på hva slags makt WHO ønsker å tilegne seg:

1) Bestemme hva som skal til for å sette noen i isolasjon.

2) Velge hvilke medisiner alle leger i alle land skal bruke mot en aktuell sykdom.

3) WHO skal selv godkjenne nye vaksiner og medisiner.

4) Velge de produsentene av vaksine som skal brukes i alle medlemsland.

5) Bestemme om de som ikke vil ta en vaksine skal tvangsvaksineres.

6) Innføre ett digitalt globalt vaksinasjonssertifikat.

7) Bestemme hvordan identifiserbare helseopplysninger som handler om én person skal kunne offentliggjøres.

8) Bestemme hvor lenge folk skal sitte i karantene selv om de ikke selv har symptomer på sykdom.

Det er verdt å merke seg at kun 20 prosent av budsjettet til WHO finansieres av medlemslandene. Resten finansierer i hovedsak av Big Pharma, som produseres vaksinene, og Bill Gates, som har puttet inn så mye penger i WHO at han har fått en plass i styret.

Forslagene til IHR innebærer at Generaldirektøren skal kunne gi såkalte anbefalinger. De er i dag definert som ikke-bindende. I den nye teksten strykes henvisningen til at anbefalinger ikke er bindende.

Siden forslaget fra desember 2022 sier at land være bundet til å sette i gang og sluttføre gjennomføringen av anbefalingene uten noen forsinkelse, så kan man godt konkludere med at anbefalingene blir bindende. For Norges regjering spiller dette neppe noen rolle, siden de følger alle avtaler til punkt og prikke, selv om de er selvpåførte (som klimamålene).

Uansett vil WHO-avtalen innebære at Norge mister selvbestemmelsen og overfører råderetten til Generaldirektøren i WHO, skriver Tvedt.

Det er nå slaget står om fremtidens helse-jus, og om vi i Norge skal kunne bestemme hvordan vi selv skal håndtere smitte.

Hemmeligholdes forhandlingene og dokumentene fordi WHO eller helse- og omsorgsminister Kjerkol er redde for at Norge skal ha en debatt om dette?

Ifjor erklærte Kjerkol sine prestasjoner med stolthet etter å ha kvittet seg med norsk suverenitet innen helsepolitikk. Dette skrev Document om i mai 2022.

Regjeringen gir kontrollen over vår helse til WHO

På sin egen Facebook-side skrev hun:

For en følelse! Jeg har talt til verdens helseministre i dag og jeg har adressert vårt klare norske budskap om fred, fellesskap og behov for felles innsats for vår globale helse!
Les gjerne talen min under.

Talen var full av standardfraser.

Crises test our commitment to our values, our principles, and our unity.

Hun snakker til en verdensomspennende organisasjon. Hvilke verdier henviser hun til som deles av alle? Hvilken enhet ser hun i verden når splittelsen innenfor landegrensene er på et nesten historisk høyt nivå?

Kjerkol sa flere meget spesielle ting i sin tale.

Vi må konsolidere WHO som vår effektive, ansvarlige og dyktige leder innen multilateralisme, og et byrå som har nulltoleranse for feil oppførsel.

Hva i all verden er det hun sier? Hva slags feil oppførsel er det WHO skal kontrollere via nulltoleranse? Tross alt: Ingen velgere har stemt på WHO. Og multilateralisme er bare et jålete ord for å oppgi nasjonal suverenitet.

Da Kjerkol la ut den selvskrytende posten på Facebook, fikk hun oppleve hvordan folk flest opplever dette. Kommentarfeltet flommet over av raseri, og det ble raskt begrenset hvem som fikk lov til å kommentere.

Nå er Kjerkol i full gang igjen, men de kraftige reaksjonene i fjor har nok ført til at hun ikke markedsfører dette så sterkt. Nok en gang velger regjeringen løsninger som går direkte imot ønskene til vanlige folk, skattebetalere og velgere.

Som jeg skrev i fjor:

De bare kjører på, nok en brikke i The Great Reset faller på plass. Vi småfolk har ikke noe valg, demokratiet er avskaffet, friheten tas fra oss, bit for bit.

Banditten Tedros, superrike Bill Gates og Bond-skurken Klaus Schwab er viktigere enn norske skattebetalere.

WHO-avtalen, hvis den blir gjennomført, er et rent og uhildet eksempel på hvordan det globale tyranniet vokser frem, med entusiastisk støtte fra norske politikere. Vår frihet står på spill, og nå går det fort, og fronten er bred.

Se også:

Doc-TV: Det globale tyranniet nærmer seg med stormskritt

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.