Kunnskapsminister Tonje Brenna ble fremstilt som den som skulle få Arbeiderpartiet ut av den sumpen som partiet har blitt dratt ned i under Støre.

Så viser det seg at hun er en av Ap-gutta – hvor kameraderi er normen. Det er ingen grunn til å bli overrasket over dette. Ap har en lang tradisjon for å sette sine egne inn i posisjoner både i ledende stillinger i embetsverket og i andre betydningsfulle offentlige stillinger.

Brenna skiller seg heller ikke ut når det gjelder å ta ansvar når man er tatt med buksa nede. I stedet for å innse sine feil, beklage og ta sin hatt å gå, så kommer unnskyldningene på løpende bånd.

En politiker som tar ansvar, er jo som kjent like vanskelig å finne som en politiker som snakker sant.

Brenna hevder derfor nå at hun «ikke forsto at de økonomiske båndene mellom Wergelandsenteret og Utøya var økonomisk støtte».

Hukommelsessvikt og det at man ikke forstår, er jo også to kjennetegn som politikere innehar.

Enten så husker de ikke, slik Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre hevdet om de informerte tollmyndighetene om de rådyre gavene de har tatt med seg inn i Norge, eller så forstår de ikke, slik Hadia Tajik og mange andre ikke gjør om skatt, reiseregninger osv.

– Jeg forsto ikke at samarbeidet var så tett at det er å anse som økonomisk støtte til Utøya AS, når de fakturerer Wergelandsenteret, sier Brenna.

Tidligere NRK-profil: – Norge er et land som ledes av idioter i alle ledd

Brenna har også sagt at hun «først ble klar over» koblingen mellom Kunnskapsdepartementet, Wergelandsenteret og Utøya AS rundt 16. mai i år.

Det er jo ganske imponerende av en kunnskapsminister. Det å «ikke forstå», eller først «å bli klar over», er to egenskaper som definitivt ikke hører hjemme i det spesifikke departementet som omhandler kunnskap.

Det blir slik radioprofilen, Yan Friis skrev i sin glimrende kommentar: «Politikere kan være finansminister i det ene øyeblikket og undervisningsminister i det neste – to av de viktigste posisjonene i landet Norge – uten å ha synderlig kompetanse på noen av områdene.»

I så måte passer Tonje Brenna, som var den som skulle redde Arbeiderpartiet, veldig godt inn. Fantastisk gode unnskyldninger, «hun forsto ikke og ble først klar over», slik det skal sies av en vaskeekte politiker, og løgnene er også bra, om enn med et forbedringspotensiale.

Men du skal se at Brenna med dette har en lysende fremtid i Arbeiderpartiet, og seiler nå opp som en kandidat til å ta over etter kongen av tåkeprat, selveste Jonas Gahr Støre.

For bedre unnskyldninger og løgner enn de du får servert av politikerne, finner du ikke. Der er de best i verden.

At mange av dem også bedriver bevisste kriminelle handlinger for å berike seg selv og sine egne, skal man ikke la gå utover alle kriminelle i Norge.

Det er nemlig slik at ikke alle kriminelle er politikere, bare at mange politikere er kriminelle.
Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.