Statsminister og partileder Jonas Gahr Støre fortsetter å avvise det de aller fleste andre med all tydelighet kan se: Det er krise for Arbeiderpartiet.

Den siste ut til å offentlig innrømme de faktiske forholdene, er kunnskapsminister Tonje Brenna.

– Det er krise når vi har så dårlige målinger over tid, sier påtroppende nestleder i Arbeiderpartiet Tonje Brenna til Dagsavisen.

Fra før har tidligere nestleder i Arbeiderpartiet Helga Pedersen sagt tydelig fra om det samme.

– Vi kan ikke vente på at velgerne skal forandre seg; at det én dag plutselig skal gå opp et stort lys for folk og at de strømmer tilbake til partiet. Det er Arbeiderpartiet som må forandre seg. Det er tid for selvransakelse, sa Pedersen, som også informerte om at hun trakk seg som partisekretærkandidat på landsmøtet etter en samtale med statsminister Jonas Gahr Støre.

Støre avviser krise i Arbeiderpartiet

Den samme Støre som ikke vil ha forandringer i ledelsen i Ap, nekter for virkeligheten med ufortrøden styrke. Han hevder at det ikke er noen krise for Arbeiderpartiet.

– Nei, men det er en krise for mange folk der ute som opplever at økonomien nå er tøff, at ikke lønna strekker til, at rentene går opp. Det er dem vi er på jobb for, sier en partileder og statsminister som selv har sørget for den situasjonen både folk og land er i nå.

Det er vel knapt noen politiker som så til de grader har levd opp til sitt heller lite flatterende klengenavn: «tåkefyrsten».

– Fra Jonas og Trygve og Audun var på Hurdal til nå har verden forandret seg veldig mye. Det gjør at de politiske prioriteringene må endre seg, sier Brenna, og trekker dermed Støre bare enda lenger ned i det hullet som han selv har gravd, og det med en stor gravemaskin.

 


Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.