Jeg kjører dieselbil, spiser kjøtt hver dag, drikker alkohol og slipper en fis i ny og ne.

Det gjør jeg helt uten noen form for skam. Tvert imot, det er en ren nytelse.

De nye kostrådene som en gjeng forskere har kommet frem til, bekymrer meg i samme grad som fargevalget på Eivind Trædals nye elsykkel.

Det er altså på det absolutte nullpunkt.

Vi har fått livet i gave. Det har et timeglass som sakte og sikkert renner ut. Jeg har ikke tenkt å misbruke den tiden jeg har til rådighet her på jorden.

Jeg vil nyte livet så godt jeg kan.

Det skal hverken forskere eller Trædal få ødelegge.

Støre og Aasland «helt overbevist» om at hav­vind blir konkurranse­dyktig

At det er skadelig å spise rødt kjøtt … javel. Det mest skadelige er å leve. Du vil dø av det.

Hvis alle skulle følge alle råd som de såkalte «ekspertene» kommer med, så ville ikke livet være like fantastisk som det faktisk kan være.

Grillturer og restaurantbesøk blir ikke det samme uten kjøttprodukter. Kjøtt er og blir best.

Misforstå meg ikke, det er mye fisk som er kjempegod, og som jeg også nyter, men favoritten er og blir rødt kjøtt.

Nye nordiske kostråd: Alle bør hovedsakelig spise plantebasert

Det hverken kan eller vil jeg forandre, «kostråd» fra disse ekspertene til tross.

Det er tross alt jeg som er eksperten på hva jeg liker å spise og ikke. Slik vi alle er. Det er det ingen eksperter som kan fortelle oss. Men de bruker mye tid og ressurser, for ikke å snakke om penger, på å fortelle oss hva som er best for oss.

Det er det bare individet selv som vet. Det er nemlig ikke slik at det som til enhver tid er det sunneste alternativet, nødvendigvis er det beste.

Så til noe som jeg sliter med å kategorisere som tragisk eller komisk. Jeg får kalle det tragikomisk da. Når kostrådene fra de som vet bedre enn deg, nå for første gang også tar hensyn til klimaet.

Klimaet?

Det som er best for meg og deg, er altså at vi ikke spiser kjøtt på grunn av klimaet?

Hadde dette vært foreslått for noen år siden, hadde vedkommende fått permanent opphold på det som den gang het Reitgjerdet. Det var et sted for farlige og særlig vanskelige sinnslidende menn.

I dag hadde nok en del kvinner også kunnet passet inn der uten problemer. For ikke å snakke om hen og alle de hundrevis av forskjellige kjønn som har dukket opp den senere tid.

Verden blir mer og mer gal. Men jeg vil ikke la det ødelegge for mitt liv. Det er mye mulig menneskene er med på å varme opp planeten. Men det er i så fall noe som planeten selv får fikse. Det har den gjort i milliarder av år allerede, og vil fortsette med det, lenge etter at menneskene er borte.

Nordmenn må kutte ut fredags-tacoen for å hjelpe til med å nå klimamålene

Jeg er i hvert fall ikke så naiv, at jeg tror at min ubetydelige eksistens på denne kula som fyker rundt solen i en fart av over 110. 000 kilometer i timen, har noen innvirkning på noe som helst, langt mindre at jeg kan forandre på noe.

Det eneste jeg kan gjøre er å sørge for at jeg, min familie og venner, får et så godt liv som mulig. Jeg vil gjerne være hjelpsom, forståelsesfull og vise omsorg for mine medmennesker.

Men jeg vil ikke la meg diktere av ekstremister, folk med en tydelig agenda som vil forsure mitt og andres liv på bakgrunn av en overbevisning de selv måtte ha.

Jeg mener det gjelder det meste.

Hvis du ikke ønsker å ta Covid-vaksinen, så skal du slippe det, uten å bli kategorisert eller behandlet annerledes. Hvis du vil kjøre dieselbil, slik Jens Stoltenberg oppfordret nordmenn til å gjøre for bare få år siden, så gjør du det. Vil du spise en god biff, så nyter du den, gjerne med en konjakk til kaffen etter maten.

Alt uten at du skal føle skam for at du nyter livet ditt.

Jeg skammer meg nemlig ikke over å være i live, men jeg må si at det er skammelig at enkelte forsøker å få deg til å føle skam.

Det eneste som er sikkert etter at du blir født, er at du skal dø. Hva du gjør med livet ditt mellom de to tidspunktene, skal være dine valg og dine beslutninger. Det skal ikke bestemmes av noen som tror at de vet hva som er best for deg, alle andre og planeten.
Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.