Borgermesteren i London, den muslimske Sadiq Khan, har innført nullutslippssoner i sentrale London som et tiltak for å sørge for at været i Karasjok ikke blir 1,5 grader varmere i 2050. Sonene kalles Ultra Low Emission Zone, forkortet til «ULEZ», og ikke bare redder dette både menneskeheten og været i fremtiden, men jammen er det ubegripelig lukrativt for yrkespolitikere som aldri kan få nok av andres penger.

ULEZ-sonene i London alene sopte inn hele £224,- millioner til politikerne i 2022. Det melder GBNews.  To tredjedeler av summen kom fra «frivillige» daglige gebyrbetalinger for å slippe ut litt plantenæring, slik alle gående og syklende også gjør, mens en tredjedel av pengesummen ble drevet inn gjennom varsel om forelegg.

Bilister som kjører gjennom den gjeldende ULEZ-sonen er nemlig tvunget til å hoste opp en daglig avgift på £12,50 hvis kjøretøyet deres ikke oppfyller Khans ULEZ-standarder, altså litt som piggdekkavgiften i Oslo. Hvis man ikke har betalt «billetten», risikerer man et et straffegebyr på friske £180. Denne boten kan reduseres til £90 hvis du betaler innen fjorten dager. Men det handler naturligvis ikke om å samle inn penger, men om å redde kloden.

Politikerne lanserte ULEZ i april 2019, og suksessen (altså pengeinnkrevingen) er en såpass stor suksess, at nå planlegger man å utvide ULEZ til hele Stor-London. For da tjener man enda mer penger. Khans planer har blitt ansett som ekstremt kontroversielle, spesielt blant konservative, men det er ikke lett å stoppe klimatiltak som skal redde kloden og menneskeheten, og bare helt tilfeldigvis gir milliarder å kassa som en ren bieffekt. «Omstillingen blir utfordrende» som Erna liker å si.

En høyesterettsdommer kunngjorde forrige måned at fem Tory-ledede råd kunne utfordre den massive utvidelsen som er planlagt, og konservative kandidater til borgermestervalget i London i 2024 har også lovet å skrinlegge utvidelsen. Det er det de lover, men klarer de å si nei til mer penger fra folket? Erfaringer sier nei.

Igjen ser vi hvordan klimahysteriet i praksis er et multiverktøy for enhver som vil presse gjennom viljen sin og sikre seg mer penger, slik jeg beskrev i 2020.  Også i Oslo er slike «nullutslippssoner» utredet, noe for eksempel den nyfrelste klima- og miljøorganisasjonen NHO beskriver i rosende vendinger.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.