Oljeprisen har falt om lag 15 prosent siden årsskiftet, men forvalter Jan Petter Sissener er ikke bekymret.

– Jeg er positivt innstilt til olje- og gassprisene det neste året. Selv om hele verden priser resesjon og shortposisjonene på råvarer er på all-time high, ser jeg ikke den store nedsiden, sier Sissener, og legger til:

– Oljeaksjer er kjempebillige hvis oljeprisen holder seg rundt 75 dollar fatet. Oljeselskapene spruter jo cash, og nå er det også blitt mer edruelig med tanke på havvind. De eneste som ikke er edruelige der, er politikerne som tror det vil holde med subsidier på 23 milliarder. Det vil det ikke.

Sissener viser til at oljegiganten Shell har forpliktet seg til store investeringer innen olje og gass, med fullt fokus på de finansielle resultatene, skriver DN.

– Aker BP er best, fordi du vet hva du får. I Vår Energi har du for mye overheng, og med Equinor vet du ikke hva du får, fordi staten kludrer det til, enten med at de ikke skal betale for dyktige styremedlemmer eller ved at de skal være grønne og rare. Jeg vil vite hva jeg får.

Jan Petter Sissener om Støre: – Ekstremt svak leder

Sissener, som har 40 års erfaring fra Oslo Børs, mener Aker BP er et bunnsolid selskap.

– Du får eksponering mot olje og til dels gass, og du får den beste norske dealmakeren noensinne. Kjell Inge Røkke er en mye bedre hovedaksjonær enn den norske stat, sier forvalteren.

Sissener konstaterer at det er mye som kan trekke ned Oslo Børs, og trekker igjen frem regjeringen som en risikofaktor.

– Oslo Børs er dessverre for spesielt interesserte om dagen. Vi er ekstremt avhengig av utlendinger, og for øyeblikket er ikke utlendingene så veldig interessert. Verden er full av spennende investeringsmuligheter. Ingen må investere her, sier Sissener.

Forvalteren som selv har tjent store penger under børskrakk eller ved å kjøpe upopulære aksjer, har et råd å komme med:

– Jeg hadde en læremester, som var en veldig god kunde mens jeg var megler, som sa: «Jan Petter, du må huske at dyre aksjer er dyre for en grunn, og de vil forbli dyre. Billige aksjer er billige for en grunn, og de vil forbli billige.» Og det hadde hun veldig rett i. Det er sånne utsagn du tar med deg resten av livet.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.