Pakistan forbereder seg på en ny runde med «ekstreme værhendelser» i de kommende monsunmånedene.

Landet ønsker å unngå en gjentakelse av de dødelige ødeleggelsene fra fjorårets flom som tok livet av minst 1700 mennesker, skriver Bloomberg.

Pakistans meteorologiske institutt har «spådd at det er en mulighet for ekstreme værhendelser sommeren 2023, noe som kan føre til elveflom, flomskred, jordskred og oversvømmelser i byene», skrev myndigheten i en uttalelse etter et møte for å gjennomgå beredskapen for monsunsesongen.

«Naturkatastrofene hoper seg opp i Pakistan, som har mer enn 210 millioner innbyggere, noe som understreker at landet er et av de mest sårbare områdene for klimaendringer», hevder Bloomberg.

– Pakistan må forberede seg på monsunen og hetebølger som er forårsaket av klimaendringene, sa Sherry Rehman, Pakistans klimaminister, på en pressekonferanse.

Redaktøren i Utrop: – Norske myndigheter utviser liten interesse for landene nordmenn kommer fra

Monsunperioden er imidlertid helt vanlig i Pakistan. Det er mellom juni og september at monsunsesongen fører med seg mye nedbør både i Pakistan og andre Sør-Øst asiatiske land.

Beredskap er avgjørende for å avverge skader av samme type som den katastrofale flommen i fjor sommer, som oversvømmet en tredjedel av landet, drepte over tusen mennesker og drev millioner på flukt.

Den ødela også avlinger, veier og jernbaneinfrastruktur, og skadene beløp seg til over 30 milliarder dollar i hele landet.

«Klimakatastrofene rammer Pakistan på et tidspunkt da landet allerede har store økonomiske problemer», skriver Bloomberg, som helt glemmer at dette altså ikke er noe nytt i Pakistan.

Pakistan må betale rundt 22 milliarder dollar i utenlandsgjeld i regnskapsåret 2024 og kjemper for å sikre lån fra Det internasjonale pengefondet for å unngå mislighold i en situasjon med historisk lav vekst.

Norge bidro med mange millioner etter fjorårets flom i Pakistan, og må nok regne med å bidra også i år, og kommende år.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.