Et «voldsomt tordenvær» skapte oversvømmelser, «sønderrevne veier» og kollektivkaos over hele Oslo.

Byrådet varsler nå store grep for å ruste byen mot «klimaendringene», skriver Avisa Oslo.

– Dette er dramatisk. Dager som dette viser oss at klimaendringene allerede er her. Vi har en enorm jobb foran oss for å gjøre Oslo bedre rustet til å håndtere ekstremværet, sier Miljø- og samferdselsbyråd Marit Vea (V), som med all tydelighet forteller at hun aldri har vært i et tropisk land og opplevd tordenvær og regn der.

«I løpet av minutter forandret gater seg til elver og innsjøer. Brannvesenet fikk så mange henvendelser om flom at de måtte prioritere kritisk infrastruktur, trikkene sto stille og Parkveien ble flerret opp av vannmassene», skriver avisen i noe som nærmest ligner det totale kaos.

Byrådet i Oslo viste med all tydelighet at de ikke taklet noen snøfiller og litt kulde i vinter, og beviser nå for alle at de heller ikke takler litt regn.

– Klimakrisen er den største løgnen i menneske­hetens historie

Da er det greit å kunne skylde på ekstremvær forårsaket av klimaendringer, og ikke faglig udyktighet og dårlig planlegging av styrende myndigheter.

– Altfor lenge ble Oslo bygget helt uten hensyn til slike værhendelser. Det er ikke Oslo alene om, men i tillegg til å gjøre mer for å kutte klimautslipp, må vi forberede oss på endringene vi vet kommer, sier Vea.

Spørsmålet blir jo da hvorfor ingenting fortsatt er gjort, ettersom at Vea og hennes likesinnede har gnålt om klimaendringer i årevis.

Løsningen Miljø- og samferdselsbyråden har på dette er å plante mer trær i byen.

Ja, ikke sant?

– Vi er i gang med flere hundre tiltak omkring i byen for å bedre overvannshåndteringen. Noen er synlige, som regnbed, andre er usynlige, som store underjordiske fordrøyningsbasseng. Men dette er en kamp mot klokka, og nå må vi trappe opp innsatsen for å gjøre Oslo mer robust i møte med ekstremvær, avslutter Vea.

Spørsmålet er vel heller om det ikke er en kamp mot klokka å få stemt ut alle i Oslo Byråd og få erstattet dem med folk som i det minste besitter noe fornuft og sunn logikk.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.