Redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan, mener at norske myndigheter må lytte mer til alle nordmenn som kommer fra andre land.

Vivekananthan mener den kompetansen nordmenn fra Pakistan og Afghanistan for eksempel innehar, vil kunne styrke bånd mellom nasjonene og hjelpe til med å bedre kunne forstå og kommunisere med dem.

«Det er vel ikke helt urimelig å ønske seg ting som at ens egne familiemedlemmer i for eksempel Kurdistan, Tyrkia, Sri Lanka, Pakistan, Colombia eller Somalia skal kunne leve verdige og trygge liv, og at norske myndigheter demonstrerer en viss interesse for dette prosjektet», skriver Vivekananthan i Utrop.

Utrops redaktør synes å virkelig tro at utlendinger faktisk er nordmenn, og etterlyser mer engasjement fra norske myndigheter for å hjelpe «nordmenn» fra andre land sine familiemedlemmer der.

«Skribent Saman Darbandi er lei av at nordmenn med kurdisk bakgrunn roper til norske myndigheter for døve ører; Avin Rostami forteller om egen flyktningbakgrunn og hvordan de som aldri kom seg til Norge av mange nå er glemt; Sambavi Vethananthan har undret seg over at norske myndigheter overser norske tamilers interesser; og Assad Nasir har etterlyst engasjement for landene mange nordmenn er kommet fra, så som Pakistan», skriver Vivekananthan, og legger til:

«I Norge bor altså mennesker med bakgrunn fra en lang rekke land, og alle sitter på kompetanse om landene de en gang kom fra. I tillegg, og mer viktig, er også disse menneskene nordmenn. Nordmenn hvis interesser skal representeres av politikerne i Norge. Er du nordmann med kurdisk bakgrunn, vil du naturligvis være over gjennomsnittet interessert i hvordan dine familiemedlemmer i Kurdistan har det. Men du er fortsatt nordmann.»

Den forvirrede redaktøren avslutter med en anbefaling han mener kan gjøre Norge til en fredsnasjon.

«Jeg vil anbefale på det sterkeste at norske myndigheter, både for å skaffe seg verdifull kompetanse og for å beskytte egne borgeres interesser, tar seg tid til å lytte til de som selv har levd i landene de skal forsøke å samarbeide med. Glade nordmenn – uansett familiebakgrunn – legger grunnlaget for et fredelig Norge.»

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.