Limburg er første nederlandske provins som har fått ny regjering efter provinsvalget 15. mars. Limburg har lenge vært kritisk til Ruttes krig mot bøndene og den nye koalisjonsavtalen bekrefter dette. 

Alle limburgere teller

Koalisjonspartiene slår fast at de ikke vil samarbeide om tvangsekspropriasjon av bondegårder. Fredag ​​ble koalisjonsavtalen «Elke Limburger Telt» presentert og der slås Limburgs brudd med Haag fast: 

– Provinsen Limburg samarbeider ikke om tvangsekspropriasjon for å nå nitrogenmålene.

https://twitter.com/PierreFranssen/status/1667643945260658692?s=20

Limburg vil fokusere på «blijvers» og «starters»; folk med lyst til å bli i landbrukssektoren og som ser en fremtid i den. De vil opprette et eget fond for bønder som ønsker å modernisere gårdene for å leve opp til utslippskravene og for å stimulere til innovasjon og bærekraft. Helt nye former for landbruk og/eller ytterligere økonomisk aktivitet kan også støttes av fondet.

– Vi ønsker å tilby et perspektiv til folk som ønsker å finne sin fremtid i landbruket, sier leder Jasper Kuntzelaers i det sosialdemokratiske Partij van de Arbeid.

Med ti mandater i provinsregjeringen er bøndenes protestparti BoerBurgerBeweging størst i Limburg. Koalisjonen har 26 av totalt 47 plasser i provinsrådet.

Til sist en liten hilsen fra Limburg:

Krigen mot bøndene sprer seg, nå til Canada

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.