Belgia ønsker på samme måte som Nederland og Canada å redusere matproduksjonen. Bøndene i landet har et annet syn på saken.

Mandag samlet belgiske bønder seg i hundretalls om ikke tusentalls foran rådhuset i Hoogstraten, melder belgiske medier. Videoer viser syngende demonstranter, brennende bildekk og ulende sirener.

Senere på dagen tok demonstrantene seg inn i rådhuset hvor de ble møtt av politi som forsøkte å hindre dem i å trenge seg inn.

Flamske myndigheter har utarbeidet planer for å begrense nitrogenutslippet fra landbruket. Det har møtt stor motstand fra landbrukssektoren og så godt som i alle regioner har lokale myndigheter uttalt seg negativt om planene, men Hoogstraten stiller seg betinget positivt til tross for 373 negative høringssvar mot 24 positive.

At Hoogstraten omtrent var eneste by som stiller seg betinget positivt til myndighetenes planer, har forårsaket ondt blod blant bøndene. De samlet seg og kjørte under politieskorte i kolonne til rådhuset. 

– Knapt fem prosent av bøndene er for denne politikken, men det er dem myndighetene lytter til. Hvilket signal sender denne politikken til unge, entusiastiske bønder? En by som Hoogstraten bør stå bak bøndene, sa en bonde.

 

 



Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.