I desember 2020 presenterte Trudeau-regjeringen sin nye klimaplan der fokus var innen 2030 å redusere utslipp fra gjødsel til 30 prosent under 2020-nivåene.

– Gjødsel spiller en stor rolle i landbrukssektorens suksess og har bidratt til rekordavlinger det siste tiåret. Men utslippene knyttet til nitrogengjødsel har også økt betydelig. Det er grunnen til at Canadas regjering har satt et nasjonalt mål for reduksjon av utslipp fra gjødsel, heter det i en pressemelding fra Agriculture and Agri-Food Canada.

Å redusere gjødslingen vil følgelig redusere avlingene, ifølge en rapport fra Fertilizer Canada:

Siden størrelsen på kanadiske avlinger er direkte knyttet til gjødslingen, setter dette et tak på det kanadiske landbruks produktivitet som ligger godt under 2020-nivåene.

Det anslås at 30 prosents absolutt utslippsreduksjon vil redusere fortjenesten for en bonde med 1000 dekar raps og 1000 dekar hvete, med mellom 38 000 og 40 500 dollar årlig.

Gårdsinntektene fra raps kan reduseres med mellom 396 og 441 millioner dollar på årsbasis for vestkanadiske bønder. Hvetebønder kan oppleve en reduksjon på rundt 400 millioner dollar.

Bransjorganisasjonen Fertilizer Canada mener at en tvungen reduksjon av gjødslingen vil redusere utslipp av klimagasser, men karbonutslippet vil forflyttes til andre steder.

På canadiske Farmers Forum lurer de på om Trudeaus regjering med vitende og vilje vil forårsake matmangel og setter strupingen av landbruket i sammenheng med at Trudeau har oppfordret kanadierne til å forberede seg på matmangel.

Formannen for Grain Farmers of Ontario, Brandon Byrne, kaller regjeringens politikk skremmende.

– Konsekvensene av mindre gjødsel er mindre mat. Det betyr at regjeringen vil skjære ned på matforsyningen.

Trudeau selv relaterer problemene til pest og krig:

– Pandemien, krigen i Ukraina og forstyrrelser av forsyningskjedene resulterer i en høyere pris for forbrukere og demokratier som vårt. Det resulterer i betydelig mangel på mat og energi rundt om i verden. Dette kommer til å bli en vanskelig tid, men kanadierne vil gjøre det vi alltid gjør: Vi vil være der for hverandre, sier han og er kledelig patriot på slutten.

Ikke bare bøndene er negativt påvirket av Trudeaus klimaagenda.

1. april – samme dag som Trudeau bevilget seg selv en upopulær lønnsøkning – økte han karbonavgiften med ytterligere femogtyve prosent – noe som i realiteten øker prisen på nær sagt alt.

Tidligere statsminister i Malaysia, Mahathir Mohamad advarte etter New World Order-konferanse i 2015, en advarsel jeg ikke har klart å finne fakasjekk på:

– Elitene ønsker å redusere verdensbefolkningen til én milliard:
Les også:

Nederland: Uten bønder, ingen mat

Canadas nasjonaldag: Nasjonens verdier i høysetet

 

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.