En minister i den kanadiske provinsen Saskatchewan advarer Trudeau-regimet om at føderale myndigheters utsendinger vil bli arrestert hvis de fortsetter å trenge seg inn på jordbruksområder for å teste nitrogennivået.

Ifølge minister Jeremy Cockrill er føderale embedsmenn fra Trudeau-administrasjonen blitt sendt til Saskatchewan og har tatt seg inn på privat eiendom for å teste nitrogennivået i jordbruksland uten å ha bedt om grunneiernes samtykke.

Ministeren henviste til en rekke Saskatchewan-bønder som har gitt uttrykk for «alvorlige bekymringer over at offentlig ansatte i kjøretøyer tydelig merket å tilhøre føderale kanadiske myndigheter, trenger seg inn på privat område. 

Bøndene som rapporterte overtredelsene skal hevde at regjeringens agenter hverken ba om adgang eller på noen måte ble gitt adgang.

Minister Cockrill påpekte overfor Trudeau at myndighetene bryter med Saskatchewan Trespass to Property Act og advarte om bøter på opptil 200 000 dollar og seks måneders fengsel.

Gjennom dette har Saskatchewan gitt klar beskjed til Trudeau om at det er slutt på ulovlige inntrengninger på privat eiendom og advart om at om hvis det fortsetter, kan føderalt ansatte bli arrestert og straffeforfulgt.

Det som bekymrer mer enn de faktiske overtredelsene, er motivasjonen bak. Ifølge grunneierne fortalte agentene at hensikten var å måle nitratnivået.

Dette blir knyttet til Trudeau-regimets planer om å redusere bruken av kunstgjødsel på kanadiske gårder med tredve prosent. Denne politikken er blitt sterkt kritisert av både bønder og lokale myndigheter. 

Å redusere tilførselen av nitrogengjødsel vil redusere avlingene, skade landbrukssektoren og bøndene, skriver Fertilizer Canada i en rapport:

Utbyttet av kanadiske avlinger er direkte knyttet til riktig tilførsel av gjødsel. Et tak som ligger 30 prosent under 2020-nivåene vil sende landbruksproduksjonen langt under 2020-nivåene.

Det spekuleres blant bøndene om Trudeau med vilje prøver å forårsake matmangel  – noe Trudeau tidligere har bedt kanadiere forberede seg på.

Det kan være at disse målingene er de første konkrete skritt i retning av å sette denne politikken ut i livet. Nederlandske og flere andre lands myndigheter opplever sterk og langvarig uro knyttet til å strupe gjødslingen av jordbruksjord.

Saskatchewans statsminister Scott Moe krever at Trudeaus regime redegjør nøyaktig for hva de driver med.

 

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.