Husdyrnæringen er blitt klandret for å stå for anslagsvis 14,5 prosent av utslippet av globale klimagasser, ifølge University of California. En enkelt ku anslås å rape rundt hundre kilo metan i året.

Nu er det etter flere års utvikling, kommet en «mirakelpille» på markedet som hindrer storfe i å rape og prompe.

Forskere ved Commonwealth Science and Industrial Research Organization (CSIRO) har funnet en tangart hjemmehørende i australske farvann, som kan gi en global løsning på metanutslipp fra husdyr. 

Forskerne har utviklet en kostnadseffektiv patentert fôringrediens med stort potensiale til å redusere klimagassutslippene i landbruket. Den kan kutte metanutslippet fra kuer med opptil 90 prosent. Et nyetablert selskap, FutureFeed, tar seg av kommersialiseringen.

Forsøk med mindre enn én prosent tilsetning av FutureFeeds Asparagopsis viste en reduksjon av metanproduksjonen på mer enn 95 prosent. Hvis ti prosent av globale husdyrprodusenter tar i bruk FutureFeed som fôringrediens, vil det tilsvare å fjerne 100 millioner biler fra verdens veier, skriver australske Department of Climate Change.

Mer enn hundre land verden rundt har satt seg fore å nå et mål om å redusere metanutslippene med 30 prosent innen 2030. En pålitelig og praktisk metan-reduserende fôrtilsetning kan bidra til å fjerne noe av grunnargumentasjonen for en rekke lands kamp mot bøndene og landbruket.

New Zealand kan for eksempel bli nødsaget til å trekke Jacinda Arderns tildels latterliggjorte forslag om en «burp-skatt» på kuer som hemningsløst raper og promper i kuverdenen.

Les også:

Trudeau forbereder strupingen av jordbruket

Massive protester i Nederland. Klima­tiltak tar levebrødet fra bøndene

Borch og Barth Eide sjekker rapende kuer på Jessheim

 

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.