Alle monner drar, og alle skal med når kloden skal reddes fra klimadommedag. I dag foretok landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) et gårdsbesøk hos Kjos Mjølk på Jessheim. Dette er den første gården i Norge som bruker alger i kufôr for å begrense metanutslippet fra kuer som raper og fiser, og dermed ødelegger været i år 2100.

Borch og Barth Eide fikk grundig informasjon om metanmålingene som pågår, og fikk høre erfaringer med tilsetningsstoff i fôr. Også representanter fra Norges Bondelag, Tine og Geno var til stede under sirkuset. Så var det selfietime, og alle var enige om at det var en fin tur.

Uten et hørbart kritisk ord fra norske bondeorganisasjoner har norske myndigheter innført klimapolitikk som er en direkte trussel mot landbruket vårt. Høye strømpriser og ekstreme drivstoffpriser er bare begynnelsen. Etter hvert som CO2-avgiftene stiger mot 2000 kroner tonnet, og EUs taksonomi tvangsinnføres uten motstand, vil landbruket komme under stadig mer press, også rundt tvangmessige kutt i metan- og nitrogenutslipp.

Denne klimaekstremismen har fått nederlandske bønder til å gå til angrep i store og langvarige protester, noe Document har rapportert om flere ganger her og her. Klimaagendaen innebærer nemlig å kutte landbrukets nitrogenutslipp til nivåer som vil gjøre det umulig å fortsette driften. Konfiskering av gårder i en tvungen statlig oppkjøpsordning verdt omkring 250 milliarder kroner skulle også omdisponere jordbruksland til andre formål. I miljøets navn.

Uroen blant bønder som oppdager hva «det grønne skiftet» faktisk innebærer for dem personlig, matsikkerheten og økonomien, er da heller ikke begrenset til Europa: I Canada må landbruket vike for omstillingen til nullutslippssamfunnet – om nødvendig med makt, og bønder i New Zealand har også fått nok av moralismen i den påståtte miljøpolitikken.

Men her i Norge går omveltningen sin gang, med bønder og bondeorganisasonene på klimalaget. De virker mest opptatt av kronetelling i årlige jordbruksoppgjør, mens hele næringen blir undergravet av EUs klimadiktat.

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.