Statistics Canada rapporterer 55 935 utvandringer fra Canada i 2021. Det er en økning på 291,5 prosent fra året før.

Provinsene Ontario, BC og Quebec innførte de mest inngripende tiltakene under pandemien og det synes også på emigrasjonsstatistikken for 2021. 25 108 kanadiere forlot Ontario, 11 280 forlot BC og 8037 forlot Quebec.

Som Dr. Kulvinder Kaur, medstifter av Concerned Ontario Doctors, bemerker:

– Ifølge Statistics Canada nådde emigrasjonen i 2021 et historisk høydepunkt på 50 år. I siste kvartal av 2021 økte emigrasjonen med 215 prosent fra året før. 56 000 innbyggere flyttet ut av Canada i 2021. Den mest drakoniske provinsen Ontario hadde den høyeste emigrasjonen.

Kulvinder Kaur twitrer at emigrasjonen ville vært enda høyere om folket ikke var fratatt bevegelsesfriheten:

– Canada krenker i motsetning til resten av verden, grunnleggende menneskerettigheter og forbyr EGNE borgere å forlate landet med mindre Trudeau-regjeringen anser dem som fullt vaksinert.

– Jeg kan ikke forestille meg hvor mye høyere emigrasjonstallene ville vært hvis innbyggerne hadde bevegelsesfrihet, en grunnleggende universell menneskerettighet.

Til tross for at vaksinepass og maskemandatene opphører over hele landet, er Trudeaus føderale retningslinjer stadig gjeldende. De sikrer at uvaksinerte kanadiere ikke kan gå ombord på tog, fly eller ferge. 

Mens kanadiske statsborgere forlater landet slår immigrasjonen alle tidligere rekorder:

– For å støtte Canadas post-pandemiske gjenoppretting og forberede en mer velstående fremtid, har Canadas regjering satt seg som mål å ønske 401 000 nye permanente innbyggere velkommen i 2021, som en del av 2021–2023 Immigration Levels Plan Canada welcomes the most immigrants in a single year in its history, lyder det i fra den kanadiske regjering:

– Den ærede Sean Fraser, minister for immigrasjon, flyktninger og statsborgerskap, kunngjorde idag at Canada har nådd målet og ønsket velkommen mer enn 401 000 nye fastboende i 2021. Dette overgår den tidligere rekorden fra 1913 og er det høyeste antall nykommerne på ett år i kanadisk historie.

På slutten av 2020 satte den kanadiske regjeringen seg nye mål for de kommende årene. De håper å motta ytterligere 411 000 innvandrere i 2022 og 421 000 i 2023 – mer enn 1,2 millioner over tre år.

Mens 1913-innvandrerne stort sett kom fra Europa melder The Counter Signal at de fleste nye innvandrerne kommer fra Kina, India, Filippinene, Nigeria og Pakistan.

Les også:

Canada: Nødverktøy gjøres permanent


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.