Høy innvandring førte til rekordhøy befolkningsvekst i Canada i fjor.

For første gang økte befolkningen med mer enn 1 million mennesker, ifølge nye tall fra landets statistiske sentralbyrå. Landet har dermed over 39,5 millioner innbyggere.

Årsaken til utviklingen er innvandring, som regjeringen prøver å legge til rette for. I likhet med mange andre rike land har Canada en aldrende befolkning og for tiden mangel på arbeidskraft. Statsminister Justin Trudeau forsøker å løse utfordringen med å åpne dørene for utlendinger.

437.180 innvandrere kom til Canada i fjor, og også dette skal ha vært ny rekord. I tillegg fikk 607.782 midlertidig tillatelse til å jobbe eller studere i landet.

Mens migrasjon er et betent politisk spørsmål i mange andre vestlige land, har canadierne generelt sett en positiv holdning til innvandring.

Regjeringen har gjort det lettere for afghanere å komme til landet, og i fjor kom det i tillegg mange ukrainere. Befolkningsveksten i 2022 var på 2,7 prosent, noe som er et svært høyt nivå på verdensbasis. De aller fleste landene med høyere befolkningsvekst enn dette, ligger i Afrika.

Justin Trudeau forvandler demokratiske Canada til en ren dystopi

Trudeaus Canada: Avlivning av mennesker er god butikk for sykehusene

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.