FBI nekter å utlevere et dokument som viser at Joe Biden mottok penger fra utlandet. Leder av kontrollkomiteen i Representantenes hus, James Comer, varsler sak mot Christopher Wray fordi han viser forakt for Kongressen. Tautrekkingen om dokumentet har pågått i lang tid og synes å ha kommet til veis ende: FBI nekter å gi seg, selv om det er komiteens rett å kreve dokumentet utlevert.

“Today, the FBI informed the Committee that it will not provide the unclassified documents subpoenaed by the Committee. The FBI’s decision to stiff-arm Congress and hide this information from the American people is obstructionist and unacceptable,» Comer said.

«While I have a call scheduled with FBI Director Wray tomorrow to discuss his response further, the Committee has been clear in its intent to protect Congressional oversight authorities and will now be taking steps to hold the FBI Director in contempt of Congress for refusing to comply with a lawful subpoena,» he added. «Americans deserve the truth, and the Oversight Committee will continue to demand transparency from this nation’s chief law enforcement agency.»

«I dag informerte FBI komiteen om at den ikke vil levere de uklassifiserte dokumentene som er stevnet av komiteen. FBIs beslutning om å bruke rå makt mot Kongressen og skjule denne informasjonen fra det amerikanske folket, er obstruksjonistisk og uakseptabel,» sa Comer.

«Selv om jeg har en samtale med FBI-direktør Wray i morgen for å diskutere svaret hans videre, har komiteen vært tydelig i sin intensjon om å beskytte Kongressens tilsynsmyndigheter og vil nå ta skritt for å holde FBI-direktøren i forakt for Kongressen for å nekte å overholde med en lovlig stevning,» la han til. «Amerikanerne fortjener sannheten, og tilsynskomiteen vil fortsette å kreve åpenhet fra denne nasjonens øverste rettshåndhevelsesbyrå.»

For Republikanerne handler dette om at FBI to ganger direkte har grepet inn i presidentvalg. I 2016 med en Russia collusion-påstand som de visste var grunnløs, og i 2020 gjennom å diskreditere Hunters laptop som russisk desinformasjon, enda de visste at den var ekte. Republikanerne opplever at FBI ved å nekte å utlevere et viktig dokument om Biden legger grunnlaget for å manipulere valget også i 2024.

De kommer neppe til å gi seg.

 

https://justthenews.com/accountability/political-ethics/fbi-formally-refuses-produce-biden-probe-memo-congress-comer-told

 

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.