Verdens helseorganisasjon (WHO) er ved å utarbeide en juridisk bindende traktat som vil gi dem myndighet til å lede den globale håndteringen av pandemier.

Traktaten er fremdeles i forhandlings- og utformingsfasen og skal efter planen undertegnes innen mai 2024. 

Stille før stormen?

Det har vært svært lite mediedekning av – og offentlig diskusjon om – denne monumentale traktaten som så langt foreligger som utkast. Om den ratifiseres overføres mye makt til WHO i det øyeblikk de erklærer en pandemi. De vil styre folkehelsebeslutningene og reaksjonene på pandemien i landene som har underskrevet. 

Konsekvensene for nasjonale helsetjenester verden over, vil bli vidtrekkende.

– Terrororganisasjon

Det kroatiske medlem av Europaparlamentet Mislav Kolakušić har lite tillit til WHO – og han generer seg ikke for å gi uttrykk for det:

– Verdens helseorganisasjon bør erklæres som terrororganisasjon på grunn av den skade de har forårsaket. Under covid-pandemien har WHO utelukkende fortalt løgner. Idag ville det være tryggere å underskrive kontrakter med colombianske narkokarteller enn med WHO, de vet i hvert fall alt om narkotika. WHO løy om at det var et nytt og ukjent virus, de fortalte at det var mulig å lage en effektiv vaksine, at den ville være 82 prosent effektiv og at den beskytter mot alvorlig sykdom og død.

Kolakušić når ut til folk. Hans tweet har i øyeblikket passert 1,1 million visninger.

Også nederlandske Forum for Demokrati motarbeider WHOs pandemitraktat. Ifølge parlamentsmedlemmet Van Houwelingen representerer helsevesenet i første rekke nasjonal kompetanse som ikke skal settes ut til overnasjonale organisasjoner:

– Istedenfor å gi korrupte organisasjoner som WHO enda mere makt, bør vi gå ut av organisasjonen.

Farligere enn World Economic Forum

Efter pandemien har Pfizer erkjent at vaksinen ikke var tilstrekkelig forhåndstestet. Kolakušić er igjen klar i sin tale:

– Det var galskap og løgner. Idag er WHO enda farligere for menneskeheten enn World Economic Forum.

Kolakušić har også uttrykt støtte til nederlandske bønder. I et ferskt innlegg i Europaparlamentet sa han at «krigen mot normal mat er begynt».

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.