Det lot seg ikke gjøre å komme frem til en avtale mellom Tegnell som under pandemien ble internasjonalt kjent for å gå inn for flokkimmunitet og fraråde lockdowns, og WHO.

9. mars meldte den svenske Folkhälsomyndigheten at Anders Tegnell slutter som Sveriges statsepidemiolog for å begynne i en toppjobb i Verdens helseorganisasjon (WHO). I slutten av mars meldte WHO at Tegnells påtenkte jobb ikke eksisterer. Idag kom det kontrabeskjed; det lot seg ikke gjøre å komme frem til en avtale mellom Tegnell og WHO, ifølge en pressemelding fra Folkhälsomyndigheten.

Anders Tegnell skal etter dialog med regjeringen isteden jobbe med internasjonale forpliktelser ved Folkhälsomyndigheten i Sverige.

– Jeg har jobbet med vaksiner i 30 år og har vært lidenskapelig opptatt av internasjonale spørsmål. Nå får jeg sjansen til å bidra i det omfattende internasjonale arbeidet, sier Anders Tegnell.

Les også:

Sverige: Tegnells toppjobb i WHO eksisterer ikke

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.