Folkhälsomyndighetens direktør Johan Carlson og statsepidemiolog Anders Tegnell presenterte nye smittetall under onsdagens pressebrif med Folkhälsomyndigheten. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix 

Til sammen 239 virussmittede personer er nå døde i Sverige. Det totale antallet koronasmittede er oppe i 4.947.

393 pasienter er eller har vært innlagt på intensiven så langt med covid-19, viser nye tall fra Folkhälsomyndigheten i Sverige.

– Ser man på den siste måneden i Sverige, har vi en relativt flat kurve, men nå har vi en ganske bratt oppgang, sier statsepidemiolog Anders Tegnell.

– Nå er det enda større grunn til å følge rådene strengt i noen uker fremover, sier Tegnell.

Nye retningslinjer
Svenske myndigheter presenterte også nye retningslinjer onsdag. De skal begrense smitterisikoen i hverdagen og gjelder kollektivtransport, butikkhandling, arbeidsmiljø og fest.

Retningslinjene er allerede velkjente for nordmenn.

På arbeidsplasser skal man holde avstand, ha gode hygienerutiner og tilpasse det slik at folk kan jobbe hjemmefra. Ellers bør arbeidstider kunne tilpasses slik at man kan unngå rushtrafikk.

– Alle må bidra
Man skal unngå kollektivtransport og opphold på andre steder med mye folk. Dagligvarehandel i butikk bør gjøres kun når det er nødvendig.

Organisasjonsmøter og andre møter bør utsettes eller avholdes som videomøter. Myndighetene oppfordrer det svenske folk til å holde seg i aktivitet utendørs, men unngå trening som involverer nærkontakt.

– Hver og en av oss må ta ansvar for å minske og dempe smittespredningen. Alle må bidra, sa sosialminister Lena Hallengren (S) på pressekonferansen onsdag.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.