To tredjedeler av USA risikerer strømbrudd i sommer. Hvor mange advarsler er nødvendig for at Biden-regimet skal våkne opp og forstå hvilken risiko klimapolitikken utgjør for det amerikanske strømnettet?

The latest came this month from the North American Electric Reliability Corporation (NERC), and please pray the wind keeps blowing.

Dette skriver Wall Street Journal på lederplass. NERC vurderer det slik at hele to tredjedeler av USA, og nesten alle som bor vest for Mississippi, kan oppleve strømbrudd denne sommeren.

Texas og Midtvesten vil trolig klare seg så lenge de ikke opplever for mange vindfrie og varme sommerdager. Texas klarte med knapp margin å unngå strømbrudd i fjor, ved å få selskaper til å begrense driften.

Men etterspørselen etter energi i Texas stiger, og solen skinner ikke om natten.

NERC forecasts a 19% probability of a grid emergency at 8 p.m. Do Texans feel lucky?

Blant annet har Environmental Protection Agency (EPA) vedtatt en plan med det merkelige navnet Good Neighbor Plan. Dette innebærer at fossile kraftverk i 22 stater får krav om å redusere sine NOx-utslipp.

Ifølge NERC vil dette føre til lavere produksjon, noe som kan utgjøre en trussel hvis kraftverkene ikke får dispensasjon i tilfelle energimangel.

Men EPA hevder at de nye reglene ikke vil utgjøre en trussel for nettet. Da er det underlig at flere stater, deriblant Texas, Louisiana og Mississippi, har vedtatt dispensasjon i krisetilfeller.

But it continues to be a wild card in determining whether the lights stay on in the Midwest and West.

Også kraft fra solceller bryter sammen og kan skape store problemer, skriver WSJ.

California må trolig importere kraft fra andre stater denne sommeren, hvis det kommer en hetebølge. Men dette kan vise seg å være umulig, siden EPA forbyr nabostatene å drive kullkraftverkene sine for fullt. WSJ anbefaler folk i California om å kjøpe seg en generator mens de fortsatt finnes i butikkene.

NERC-rapporten burde utløse alarmen hos Biden-regimet og delstater som kjører i full fart mot det grønne skiftet, mener WSJ.

Man får bare håpe at klimagale politikere våkner opp når strømmen er borte.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.