I mai 2007 grunnla Jimmy Winkelmann senior og junior kleskjeden The South Butt.

Jimmy Winkelmann jr. var da en 16 år gammel student ved Chaminade College i St. Louis, Missouri, som den gang hevdet at det var en parodi på den amerikanske klesgiganten The North Face, som også er veldig populær i Norge og spesialiserer seg på friluftsklær og -utstyr.

Winkelmann sr. og jr. måtte begge ha vært klarsynte for hvilket treffende navn det var for en populær kleskjede som selger klær for sportslige, sunne menn og kvinner, og som nå har gått fullstendig woke – og forhåpentligvis fullstendig broke.

Egentlig er Butt, eller rumpe, litt for snilt. The South Ass hadde vært et bedre navn.

The North Face goes woke og målretter barn for sin Pride Collection, skriver Consumer Research Woke Alert.

Klesmerket The North Face lanserer en ny woke-kampanje, «Summer of Pride», med mannlige dragqueens med barter og pride-barneklær. De inviterer også folk å «Come OUT» (av skapet) for deres Pride-turné med flere stopp i USA.

Outdoor clothing brand The North Face launches new woke campaign “Summer of Pride” with mustached male drag queen and pride kid’s clothing. They also invite people to “Come OUT” for their multi-stop pride tour.

The North Face launches «Summer of Pride» with new drag spokesperson «Pattie Gonia.»


North Faces Pride-kolleksjon for 2023 med tittelen «Out in Nature» tar Pride-måneden ett skritt videre ved å gjøre den til en sommerlang begivenhet over hele nasjonen, og den mannlige drag queen «Pattie Gonia» inviterer ALLE til å komme ut.

Med ALLE mener The North Face ALLE – inkludert barna dine, skriver Woke Alert:

The male drag queen, “Pattie Gonia”, is inviting EVERYONE to come out. And by everyone, The North Face means EVERYONE – including your kids.


Tilbake til The South Butt

Ikke bare er The North Face sykelig woke, men de har tydeligvis ikke sans for humor og tar seg selv altfor høytidelig. Vinterens 2023-kolleksjon burde kalles The Snowflake Collection.

Etter at Winkelmann sr. og jr. lanserte sin The South Butt kleskjede, truet The North Face med å saksøke dem hvis de ikke stanset all markedsføring og salg av South Butt-produkter og trakk tilbake søknaden om varemerkeregistrering.

Ifølge The North Face var ikke bruken av South Butt, design-merket og slagordet Never Stop Relaxing  akseptabelt som en parodi. Etter mye frem og tilbake tilbød Winkelmann seg å selge selskapet til The North Face for 1 million dollar, et tilbud som han senere trakk tilbake, ettersom The South Butt vokste.

Target, nok et selskap i USA som rammes av misnøyen med LGBTQ+

I desember 2008 anla The North Face et søksmål mot Winkelmann, The South Butt og Williams Pharmacy, et selskap som håndterte markedsførings- og produksjonsdetaljer.

Retten beordret mekling i saken, og 1. april 2010 inngikk partene en lukket forliksavtale.

To dager senere dannet Winkelmann sr. et selskap kalt Why Climb Mountains, som solgte deres nye The Butt Face-produkter.

The South Butt opphørte i 2011. I oktober 2012 innrømmet Winkelmanns i retten at de brøt forliksavtalen med The North Face.

Retten beordret dem til å stoppe søknaden for varemerkeregistreringen for navnet The Butt Face, stenge nettbutikken og Facebook-siden, avgi alle varer og betale 65.000 dollar, et beløp som ville bli redusert med 1000 dollar pr. måned med overholdelse.

Jeg husker at vi heiet på The South Butt den gangen. David mot Goliat. Vi har heldigvis ingen North Face-plagg å brenne eller skyte på med AK 47, da de viste sitt sanne jeg allerede i 2008.

I tillegg er ikke slike pretensiøse merkeklær av interesse. Derfor bestiller vi et par South Butt skjorter som er til salgs på Amazon, selv om de kanskje er fake.

Vi håper The North Face lider samme skjebne som Bud Light.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

tøtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

tøtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.