Stockholms varaordfører tok på seg rød leppestift og tupert parykk da han kledde seg ut i drag på en eventyrstund for barn.

Jan Jönsson, 45 år gammel og medlem av det borgerlige partiet Liberalerna, gjør dette som et svar på Sverigedemokraternas gjentatte kritikk av at dragqueens holder eventyrstunder for barn på bibliotekene og omvisninger på Dramaten, skriver The Telegraph.

– Jeg bruker meg selv som et slags lerret for drag-artistene … for å kunne si at vi mener at alle skal ha frihet til å uttrykke seg, sier han til nyhetsbyrået AFP.

– Noen politiske partier har forsøkt å innskrenke friheten for andre og spesielt for dragqueens. Med denne holdningen håper jeg at flere vil kunne si: «OK, nå er det nok. Sverige skal være et fritt land!»

Svenske barns frihet krever ekte menn, ikke utkledde tullinger

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas leder, har tidligere sagt at det er vanvittig at skattebetalernes penger ble brukt til dragqueen-historietimer. Han gikk spesielt i rette med en dragartist kjent som «Shameless Winehore», som går under navnet «Miss Shameless» i historietimene.

Jönsson iført en krøllete blond parykk, falske øyevipper, en himmelblå kjole med røde blomster og høye hæler, sitter på en stol, omgitt av barn som sitter på gulvet, og leser et avsnitt fra «Brødrene Løvehjerte» av den kjente svenske barnebokforfatteren Astrid Lindgren, som et svar til Åkesson.

– Historier er ikke farlige for barn. Og det er ikke dragqueens heller. Men populisme og intoleranse er farlig for barn og voksne, sier Jönsson.

Du kan se varaordføreren fortelle eventyr til barn som dragqueen her:

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.