Normkreative fortellerstunder der dragqueens leser historier for barn, har blitt vanlig i Sverige. Konseptet heter Drag Queen Story Hour (DQSH), bevegelsen ble grunnlagt i San Francisco i 2015, og den presenterer seg slik på sin hjemmeside: «DQSH fanger fantasien og leken i barndommens flytende kjønnstilstand og gir barn glamorøse, positive og uforskammet skeive forbilder.»

Les mer: Sverige: Transvestitt-aktivisme for små barn avlyst etter skarp kritikk

To dragqueens som arrangerer fortellerstunder i svenske biblioteker, er Andreas og Tomas Svensson, med artistnavnene «Miss Shameless Winehore» og «Lady Busty». Målgruppen er barn mellom to og fem år, og eventyrbøkene inkluderer «Jag är Linus – En pojke med snippa».

Arrangementene er omdiskuterte. I oktober besluttet biblioteksjefen i Olofström å avlyse en planlagt fortellerstund etter at ordningen møtte sterk kritikk, men Drag Queen Story Hour har samtidig blitt forsvart blant annet av Sveriges likestillingsminister Paulina Brandberg (L), som mener at disse arrangementene ikke er noe problem.

Men denne helgen spres det en videosnutt hvor «Miss Shameless Winehore» anbefaler en annen type bok, nemlig fargeleggingsboken «Erotisk Ritbok» av Magnus Frederiksen. På nettbokhandelen Adlibris presenteres boken slik:

«Varför ska bara småungar få färglägga, lösa pussel och leka med labyrinter? Nu ger Vertigo förlag ut en ritbok för vuxna, med 100% snusk som kommer att få många att dra på smilbanden. Illustratören Magnus Frederiksen har inspirerats av vanliga ritböcker, men fyllt deras klassiska utmaningar med ett helt nytt innehåll.»

Et av bildene fra boken viser en mann som onanerer mens han slikker en dukke. Det er uklart hvilken målgruppe boktipset retter seg mot, men «Miss Shameless» er helt positiv til det:

– Vem älskar inte att rita, och pyssla och vara kreativ, för det är så sexigt. Precis som den här boken. Tänk att måla så här fina bilder! Kasta alla andra böcker och rita såna där tråkiga fjärilar och avstressande och sånt. This is the shit!

Det er ikke bare den lesende dragqueen-en som setter pris på boka, den har fått oppmerksomhet i internasjonale medier, og har til og med fått sin egen side på Facebook. Fra før finnes også «The Sex Toy Coloring Book», «Kinky Malebog» og «Fetish coloring book». Magnus Frederiksen jobber nå med oppfølgeren «Erotisk Ritbok 2».

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.