Leeds forsøker å redde plassen i Premier League. Newcastle kjemper om å beholde topp fire-plassen som gir Champions League neste år. Jeg forventet og fikk et drama.

Leeds åpner bra og tar ledelsen ved Ayling etter 7 minutter.

Bamford misser straffe for Leeds rett før halvtimen. Kort tid etter får Newcastle straffe, og alt er snudd på hodet for nedrykkstruede Leeds. For Callum Wilson gjør ingen feil, og da er stillingen 1-1 i stedet for 2-0 til Leeds.

Fotball på sitt mest dramatiske! utbrøt kommentatoren til Viaplay.

Hele sesongen til Leeds ble symbolisert i disse minuttene. De har mistet ledelsen en rekke ganger. De har vist perioder med bra angrepsspill, men er det laget i PL som mister ballen oftest. Forsvaret har rett og slett ikke fungert. Dette skyldes selvsagt ikke kun de fire bakerste: Forsvaret starter med spissene.

I denne kampen fikk Newcastle-backen Trippier fritt spillerom i sine mange angrep, og dette skyldes blant annet at angrepsrekka til Leeds ikke fulgte løpene hans, noe selv Semb forsto var for dårlig.

Leeds startet 2. omgang sterkt, og håpet om et Newcastle-tap levde hos en Liverpool-supporter som meg. Men det holder ikke med god innsats, man må faktisk score flere mål enn motstanderen for å vinne en fotballkamp.

Her manglet Leeds presisjon i angrepenes siste fase.

Etter 60 minutter så Newcastle ut til å få kontroll over kampen, til tross for en glimrende prestasjon av Leeds-spiller Harrison etter 62 minutter, som nesten skaper en god sjanse.

Men igjen mangler Leeds presisjon. Og etter 65 minutter sørger Leeds-spiller Junior Firpo for et ufattelig klønete straffespark til Newcastle. Å holde hånda rett i været innenfor 16-meteren som en cheerleader fungerer dårlig for en fotballspiller i Premier League.

Wilson setter sin andre straffe for dagen sikkert i nettaket. Champions League neste sesong ser nå ut til å være sikret for Newcastle. Dette vil bety enormt mye for Geordies og klubben.

Men i det 78. minutt scorer dansken Christensen for Leeds! Spenningen eskalerer enormt, og plutselig fins det håp, både for Leeds og Liverpool. Rett etterpå får Leeds-spissen Bamford en god mulighet, men bommer fullstendig på ballen med hodet og skulderen sender ballen langt over mål fra få meter.

Her bør en god spiss score. Men Bamford har ikke vært på særlig høyt nivå denne sesongen.

Leeds virker hissige, men skaper ikke nok sjanser.

Så fortsetter Firpo katastrofen til Leeds, ved å sørge for å få rødt kort rett før slutt.

Dette var ikke en kamp fylt av kvalitet og eleganse, men et dramatisk oppgjør med enorm betydning for begge lag. Intenst, spennende og engasjerende.

Så ender det med ett poeng til begge lag, noe ingen er fornøyd med.

Håpet om overlevelse i Premier League henger i en tynn tråd for Leeds. Newcastle er i risikosonen, og risikerer å miste plassen i neste års Champions League.

Håpet lever for Liverpool, nå mangler det bare at Manchester Utd taper mot Wolverhampton i dagens kamp, som starter om en liten halvtime.