Kroningen av Prins Charles til ny konge av England var ikke bare pomp og prakt. Sand som dekket over hull i veien, ble av enkelte, ikke minst skotter, sett som et symboltungt bilde på situasjonen i øyriket. Tampong-historien er heller ikke glemt. «Tampax Britannica» og World Economic Forum er nye stikkord for Charles III.

Selv om dekningen i norske og britiske medier kunne gi inntrykk av at alt var bare fryd og gammen, har bildet av sandflekkene på gatene i London vakt stor oppmerksomhet på Twitter, og i Skottland.

Oversettelsen er verdt å ta med:

Noe veldig poetisk med en konge i en gylden vogn som blir kjørt over en masse hull fylt med våt sand fordi ingen i landet hans har penger til å fikse veiene ordentlig lmao (lmao = jeg ler meg i hjel)

Nå skal det sies at det kanskje ikke bare var hull i gatene som ble dekket til, men også avløpsrister. Likefullt har sandflekkene gitt kritikerne av det britiske kongehuset vann på mølla, som i Skottland. Kommentatoren Andrew Tickell fyrer løs i The Scotsman. Også han finner sandflekkene over hullene som en god metafor for tilstanden i kongeriket, og han fortsetter:

Saturday’s ­coronation of Charles III is one of the most deeply strange events this ­country has seen in ­decades, neatly ­summing up how much the British state relies on toy soldiers, ­medieval hokum, unbelieved Christianity – and ­authoritarian policing – to maintain the ­illusion of its own stability.

Lørdagens kroning av Charles III er en av de mest dypt rare hendelsene dette landet har sett på flere tiår, og oppsummerer opp hvor mye den britiske staten er avhengig av leketøysoldater, middelaldersk Hokus Pokus, en kristendom ingen lenger tror på – og autoritært politiarbeid – for å opprettholde illusjonen av sin egen stabilitet. (The Scotsman)

Apropos politiarbeid så kan NTB søndag melde at lederen for den antimonarkistiske gruppen Republic ble løslatt lørdag kveld:

Smith og flere andre motstandere av det britiske kongedømmet ble pågrepet i London sentrum få timer før kong Charles ble kronet lørdag.

Ifølge Republic ble Smith løslatt lørdag kveld, 16 timer etter at han ble pågrepet. (NTB)

Tampax Britannica

Kritikere av det britiske kongehuset og av Charles har selvsagt heller ikke glemt Tampongate, den sordide historien om daværende prins Charles sex-samtaler med sin elskerinne Camilla Bowles fra 1989, der Charles fantaserte om så mye, deriblant tamponger.  En afrikansk venn sendte meg denne uattribuerte artikkelen dagen før kroningen:

En bitende om enn anonym kritikk av det britiske kongehuset. Skjermdump: WhatsApp

World Economic Forum

En god del Twitter-brukere har også merket seg at Charles er en god venn av Klaus Schwab og World Economic Forum, og at Charles så sent som for tre år siden laget denne klima-alarmistiske videoen som fortsatt ligger på WEFs sider:

 

Coronation: Orbs, potholes, carriages – and protesters being arrested (The Scotsman)

What Was the Tampongate Scandal? Why ‘The Crown’ Covered it (Esquire)

King Charles Is Way Weirder Than You Realize (The Cut)

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.