Kirkeverge i Oslo, Kjetil Haga, overrakk onsdag en stor nøkkel i glass og krystall til ledelsen i Skeivt kunst- og kultursenter (SKOKS) og Pride Art.

Nøkkelen symboliserer at SKOKS skal ha Sofienberg kirke som tilholdssted i nærmeste fremtid.

– Senteret har i første omgang leid Sofienberg kirke ut 2023, sier Kjetil Haga til Vårt Land.

Kirkevergen kan fortelle at et slikt senter er i tråd med kristen kultur.

– Kirkelig fellesråd støtter opprettelsen av et slikt kunst- og kultursenter. Vi hadde lokaler som var tilgjengelige, og de var interesserte i å leie der. Vi har hatt en veldig god dialog med dem, og også med den lokale menigheten, sier Haga.

Styreleder i SKOKS, Marius Hofseth, er strålende fornøyd.

– Nå lander vi endelig. Vi skal bli et levende hus og en trygg møteplass for alle skeive med et bredt mangfold av kunst og kultur i sentrum. Etter hvert skal SKOKS bli et nasjonalt kompetansesenter for hele landet.

Frederick Nathanael er kunstnerisk leder i det skeive kunstnerkollektivet Pride Art, og er initiativtaker til SKOKS.

– Alle som definerer seg som skeive kunstnere eller kulturutøvere på alle nivåer og kunstarter skal ha mulighet til å bidra med innhold, sier han.

Leder av menighetsrådet, Oddrun Remvik, vil se på hvordan kirken kan være til nytte for barn, unge, skeive og andre som trenger et sted å være.

– Det er store levekårsutfordringer i området rundt Sofienberg kirke, og vi mener kirken og kirkerommet kan bli en viktig del av vårt diakonale arbeid. Vi vil at det skal være en mangfoldskatedral, avslutter hun.


Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.