Jernbanetorget T-bane stasjon i Oslo sentrum. Foto: Heiko Junge / NTB

Fra 2. mai får alle asylsøkere gratis kollektivtransport i Oslo og Viken. – En håndsrekning til alle som kommer til landet, sier Sirin Stav (MDG) i Oslo-byrådet.

Tilbudet om gratis kollektivtransport gjelder fra og med 2. mai i år, og omfatter alle reiser med Ruter, Brakar og Østfold kollektivtrafikk, skriver Klassekampen.

NTB melder om saken.

Det rødgrønne byrådet i Oslo har gått i bresjen for tiltaket, og byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav (MDG), forteller om det nye, generøse tilbudet til samtlige asylsøkere:

– Vi vil gi en håndsrekning til alle som kommer til landet vårt, som ofte har tomme hender og står i en vanskelig livssituasjon, sier Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

Frem til nå har det vært en slik ordning kun for ukrainske flyktninger. Men nå skal det gjelde alle asylsøkere, uansett hvor i verden de kommer fra, og uansett hvilke grunner de måtte oppgi for å søke asyl.

Så lenge de er her, får de reise gratis med buss, trikk og bane i Oslo og Viken.

Tilbudet vil være en prøveordning som skal vare i ett år.

Ordningen vil imidlertid ikke gjelde for papirløse flyktninger, som ikke regnes som ordinære asylsøkere. Det vil være vanskelig å gjennomføre en slik ordning i praksis hvis man ikke har noen dokumentasjon som kan bevise egen status.

Document har flere ganger omtalt det rødgrønne Oslo-byrådets til dels tøylesløse bruk av fellesskapets midler, les mer:

Oslo byråd har brukt 15 millioner på sykkelhotell som ikke er i bruk

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.