Best på sløsing med andres penger: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav (MDG), Oslo.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oslo bystyre ga onsdag grønt lys for Fornebubanen. Dermed er foreløpig sluttstrek satt for vårens store drama i Oslo-politikken. Nå er det bare for byens innbyggere å betale regningen.

NTB melder som saken, og forteller at den politiske føljetongen, eller farsen, om utbyggingen av det svært kostbare prosjektet Fornebubanen nå er foreløpig avsluttet.

Ifølge NRK var det Arbeiderpartiet, SV, MDG, Høyre, Venstre og KrF som sikret flertallet for den nye T-banen mellom Majorstuen og Fornebu. Disse vil heretter av mange velgere kalles «utgiftspartiene».

Fornebubanen vil totalt ha en prislapp anslått til godt over 21 milliarder kroner, inkludert store overskridelser som er påløpt.

Dette har skjedd i regi av det rødgrønne byrådet i Oslo, med MDGs samferdselsbyråd Sirin Stav og Aps byrådsleder Raymond Johansen som hovedansvarlige. Document har omtalt det blant annet her.

– Det har vært tøffe tak underveis og vanskelige beslutninger å ta i denne saken, sa miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) i debatten.

Velgerne merker seg at det nok en gang er MDG som står i fremste rekke når det gjelder å presse gjennom enormt kostnadskrevende, kontroversielle prosjekter. Men vel så interessant er at også Høyre er med på den hemningsløse pengebruken.

Fremskrittspartiet, Folkets Parti FNB, Chaudhrys gruppe, Senterpartiet og Rødt viste økonomisk edruelighet med befolkningens penger , og  stemte imot.

Byggingen av Fornebubanen er allerede i gang flere steder i og rundt Oslo.

Les også: 

Fornebubanen dobbelt så dyr som antatt

Liker du det du leser hos Document? Det koster å lage en god avis, bli med og støtt oss du også!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Gode bøker fra Document forlag:

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill nå!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.