Dronefoto av det som skal bli Fornebubanen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ap og SV skal mandag bestemme seg for om de vil fortsette eller stanse utbyggingen av Fornebubanen. Pressekonferansen om dette er utsatt, og først klokken 21 mandag møter Aps byrådsleder pressen.

I utgangspunktet skulle pressekonferansen holdes klokken 18, men ble kort tid senere utsatt til klokken 21 for å tilpasse seg SVs ekstraordinære gruppemøtet klokken 20, opplyser byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og gruppeleder Andreas Halse (Ap) i en epost.

SV og Ap kan avgjøre fremtiden til den nye T-banen mellom Majorstuen og Fornebu.

Store kostnadsoverskridelser har gitt mange politikere kalde føtter. Høyre, Venstre, KrF og MDG i Oslo vil fortsatt bygge banen. Sp og Frp har gått inn for å skrote prosjektet, og mandag ble det også klart at Rødt sier nei til prosjektet.

Fornebubanen har legen inngått i MDGs grønne visjoner, og var en viktig sak for tidligere samferdselsbyråd Lan M. Berg i Oslo. Nå kan det hele ryke, som følge av store overskridelser.

Dersom banen bygges, vil det bli nødvendig med økte bompenger for bilistene i Oslo for å finansiere prosjektet.

Les mer her:

Det ble for vanvittig: Flere partier åpner for å vrake Fornebubanen etter milliardsprekk

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.