Et stort og veldig dyrt hull i bakken: Arbeidet med det som kanskje skal bli Fornebubanen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Før man endelig har bestemt om den blir noe av, er det brukt 3 milliarder kroner på Fornebubanen, pluss at det er gjort avtaler om å svi av ytterligere 1,4 milliarder.

NTB skriver: Opplysningene kom fram i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg i dag, ifølge NRK.

Det er MDG i Oslo som i stor grad har frontet dette prosjektet, ikke minst gjennom sin miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav. (Hun er etterfølgeren til Lan M. Berg, også MDG, som etter en del støy måtte gå av på grunn av diverse andre budsjettoverskridelser).

MDG følger med andre ord opp sin tradisjon for økonomiforvaltning på vegne av befolkningen.

Det er usikkert hvor mye av de 1,4 milliardene som må betales hvis prosjektet stanses, opplyste samferdselsbyråd Sirin Stav.

Utgangspunktet er at Fornebubanen må betale avbestillingserstatning til entreprenør på ti prosent av kontraktssummen, sa Stav.

Blir prosjektet forsinket, vil det koste 35 millioner ekstra i måneden.

Det foreløpige estimatet er at prosjektet vil koste 23,3 milliarder kroner.

Hele prosjektet står i fare for å skrotes etter at Oslo Ap har kommet med en rekke krav for å kunne gi grønt lys til å fortsette byggingen.

Kravene bærer i stor grad preg av å være så vanskelige å imøtekomme at dette i praksis er kroken på døren fra Oslo Ap’s side. Men man plasserer delvis ansvaret for at banen droppes hos de parter som ikke vil kunne møte kravene.

Les mer om saken:

Det ble for vanvittig: Flere partier åpner for å vrake Fornebubanen etter milliardsprekk

Endelig! Nå er den her, bestill i dag: 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også: 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.