Muslim og homofil: Rauand Ismail i Miljøpartiet De Grønne (MDG). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

23 år gamle Rauand Ismail er MDGs ordførerkanditat i Oslo. Sirin Stav og Arild Hermstad er innstilt som første- og andrekandidat til neste års bystyrevalg. Hans hjertesaker er klima, rasisme og Pride.

Mange vil spørre seg hvilken kompetanse en 23-åring med kun noen måneders yrkeserfaring som kulturjournalist i Klassekampen, og et år som vararepresentant på Stortinget, har for å være ordfører i landets hovedstad.

Til dette opplyser MDG følgende:

– Rauand har engasjement og kunnskap på en rekke saksfelt, enten det er å fronte felles sak med Bård Hoksrud om koronapolitikk, barn og unges frykt for en fremtid med klimakrise og krig, eller rasisme eller trusler mot skeive og minoriteter, sier leder Kari-Anne Isaksen av nominasjonskomiteen i en pressemelding.

Rauand Ismail er ifølge NRK muslim og homofil, og er blant annet svært opptatt av de synspunkter som kommer frem under Pride-fanen.

I MDG mener man at «engasjementet» hans skal oppveie for annen relevant bakgrunn for stillingen. De som har hørt hans pågående, næremst kaklende debatteknikk i eksempelvis Dagsnytt 18 på NRK, kan underskrive på at engasjementet er til stedet. Han har åpenbart lært seg en del om hersketeknikker.

Men spørsmålet er om dette er det som kreves for å være en samlende ordfører i landets hovedstad. De fleste vil si nei.

Det som er sikkert, er at Oslo skal få en ny ordfører etter valget neste høst, siden Marianne Borgen (SV) ikke tar gjenvalg etter sine relativt anonyme år i posisjonen.

I bystyret er det miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav og fungerende partileder Arild Hermstad som er MDGs største håp. Dette er  to politikere som først og fremst har markert seg gjennom sin etter manges mening hensynsløse «krig mot bilen«, og dermed også «krig» mot store deler av byens befolkning.

– Vi i nominasjonskomiteen er stolte av å kunne legge frem en innstilling som forsterker og fornyer det grønne prosjektet i hovedstaden. Vi mener Sirin og Arild vil utgjøre en uslåelig duo på topp for Oslo MDG.

Hvor «uslåelige» disse kandidatene er, er et åpent spørsmål, i en tid der MDG gjennomgående scorer svært dårlig i meningsmålinger, og oppfattes som et stadig mer irrelevant parti av velgerne.

Andreplass-innstilte Hermstad bekrefter overfor Avisa Oslo at han ikke kommer til å utfordre Stav som førstekandidat.

Innstillingen er sendt til medlemmene av Oslo MDG som vil ta en endelig beslutning onsdag 26. oktober klokken 18.

Mens man i MDG-kretser heier på sitt parti, og håper på nye år med makt til å kunne presse og true frem sine  ytterliggående saker, er det titusenvis av andre velgerne som krysser alt de har av fingre og tær for at dette partiet omsider plasseres på poltikkens tørkeloft i Oslo, uten innflytelse over annet enn seg selv.

(NTB).

Les også: 

MDG-topp i Oslo frykter partiet skal bli for lite radikalt

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.