Sirin Stav, MDG Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB

Oslo kommune har fått den europeiske sykkelforeningens (European Cycling Federation) trafikksikkerhetspris for 2023. Det får MDG-byråd Sirin Stav til å juble.

Oslo får prisen – «Road Safety Award 2023» – for innsatsen som er lagt ned for å gjøre det tryggere og enklere å være forgjenger og syklist, opplyses det.

NTB melder om saken.

Prisutdelingen fant sted på verdens største sykkelkonferanse Velocity i Leipzig i Tyskland.

Oslos byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG), deltok på konferansen for å dele erfaringer fra Oslos milliard-satsing på tilrettelegging for fotgjengere og spesielt syklister.

Stav er svært tilfreds med å få en slik pris, en pris som har kostet Oslos skattebetalere svært dyrt.

– Det er veldig stas å vinne en pris for en viktig sak som vi har jobbet veldig mye med de siste årene, og det er motiverende for alle som jobber for å gjøre det trygt å ferdes i Oslo, sier Stav i en kommentar til prisen.

– Byrådet har tidoblet tempoet i sykkelveiutbyggingen, og vi gjennomfører over 100 trafikksikkerhetstiltak i året. 70 prosent av gatene har 30-sone, og det jobbes kontinuerlig med å senke farten i hele byen, sier hun og mener satsingen har gitt resultater.

– Sykkeltrafikken har økt med over 50 prosent, og over tre ganger så mange opplever Oslo som en trygg sykkelby, sier Stav.

Selv om begreper som trygghet og trafikksikkerhet er sentrale i hennes og MDGs retorikk knyttet til milliardinvesteringene i sykkelveier, er det aldri fremlagt noen ulykkesstatistikker vier behovet for det hele.

Mange vil hevde at det her brukes enorme beløp på å løse ikke-eksisterende problemer, penger mange mener burde vært brukt på de mange andre og viktige oppgaver som står uløste i hovedstaden.

Enkelte vil også mene at den egentlige hensikten med å bygge milevis med sykkelveier det ikke er dokumentert noe behov for, er å høste ære og heder i kåringer og prisutdelinger som denne i Tyskland.

Dette har MDG i Oslo nå altså har lykkes med, til en svært høy kostnad for en befolkning som i stadig mindre grad vil ha noe med dette partiet å gjøre.

Les også: 

MDG-lederen vil bruke olje­pengene på klima­løsninger

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.