FrPs skolepolitiske talsperson på Stortinget, Himanshu Gulati, som også sitter i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, er krystallklar i sin tale.

– Vi har en voldsepidemi i norsk skole. Både lærere, forskere og andre melder om det samme. Selv om det utvilsomt er verst i Oslo, gjelder det også ellers i landet, sier Gulati, som mener både stortings- og lokalpolitikere må ta større ansvar og grep for å stoppe volden, sier han til Dagsavisen.

Gulati viser til at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i slutten av mars la fram forslag til ny opplæringslov, uten at lovteksten som skal regulere vold, trusler og utagerende elevatferd i klasserommet var på plass.

– Arbeidet med ny opplæringslov har pågått i årevis. At man legger fram et lovforslag på 719 sider, med flere titalls forslag, men ingen tiltak for å stoppe volden i skolen, viser at voldsproblemene i skolen over tid ikke har vært tatt tilstrekkelig på alvor og prioritert, sier Himanshu Gulati, som selv har fått høre mange vonde historier:

– Jeg reiser rundt i hele landet og holder foredrag om skole nesten ukentlig. Det er dette temaet jeg opplever at engasjerer lærere og foreldre mer enn noe annet, sier han.

Ansatte i Oslo-skolen skal læres opp i volds­håndtering

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), mener de tar voldsproblematikken alvorlig.

– I desember la byrådet fram en helhetlig plan for forebygging og håndtering av vold og trusler i Osloskolen, trolig den mest omfattende og systematiske av slike planer i Skole-Norge. De siste to årene har vi også bevilget til sammen 33 millioner til arbeidet mot vold og trusler i Osloskolen. I år har alle skolene fått tilbud om et praktisk kurs i håndtering av vold og trusler, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, som samtidig erkjenner:

– Volds- og trusselhendelser er et stort problem i hele landet, ikke bare i Oslo, men antallet hendelser er for høyt. Derfor prioriterer vi dette arbeidet høyt.


Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.