Frp-leder Sylvi Listhaug sier at Norge ikke kan vente på at en lærer blir drept før det aksjoneres mot vold i skolen.

– Det kan ikke være en menneskerett for en elev å ødelegge undervisningen for andre elever og læreren, sier hun til VG.

Hun sier lærere har blitt alvorlig truet og skadet fordi de har blitt utsatt for vold.

– Én av fire lærere i grunnskolen utsettes for vold og trusler, sier Listhaug, og viser til forskning fra Statens Arbeidsmiljøinstitutt som ble publisert tidligere i år.

– Jeg er redd for at liv vil gå tapt, før Norge våkner. Kunnskapsminister Tonje Brenna la nylig frem en opplæringslov på over 700 sider, hvor vold i klasserommet knapt var et tema. Kunnskap og kompetanse er kjempebra, men er det kaos i klasserommet, så ødelegger det alt grunnlag for læring, sier Listhaug, som selv er utdannet lærer.

FrPs Himanshu Gulati: – Vi har en volds­epidemi i norsk skole

Hun mener det må forstås at situasjonen slik den er i dag i mange skoler, hvor elever terroriserer klasserommet; læreren og medelever, må møtes med strenge tiltak.

– Vi skal ikke tilbake til spanskrøret, eller linjal hvor læreren rapper litt til elever, men kommer du i en situasjon hvor du er redd for egen helse eller at elever trues, skal det ikke være tvil om at du som lærer har myndighet til å gripe inn. I dag har du nødrett, men da må det gå veldig langt før du kan gripe inn. Det må nytt lovverk på plass, som vi foreslo tirsdag, men som vi ikke fikk gjennomslag for, sier Listhaug.

FrP-lederen avslutter med et spark til Høyre, som hun mener er helt likt Arbeiderpartiet.

– Vi har virkelig en alternativ politikk til regjeringen. Høyre og regjeringen fører nesten den samme politikken på de fleste områder, enten det er strøm eller avgifter, hvor Høyre blant annet vil sette opp bensinavgiften, sier Listhaug.


Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.