Aksjemegleren er ikke nådig i sin karakteristikk av jobben Jonas Gahr Støre gjør, både som statsminister og leder for Ap.

«Rot og rør fra Arbeiderpartiet under Jonas Gahr Støres ledelse vil ingen ende ta», skriver Sissener i Nettavisen.

Støre har vært veldig klar på at arbeidslinjen er grunnleggende viktig. Nå gir han etter for de radikale kreftene både utenfor og innad i sitt eget parti.

Det får Sissener til å reagere.

«Mange, antakelig et klart flertall, mener at det er rettferdig at det lønner seg å jobbe fremfor å gå på NAV», skriver Sissener, og legger til:

«Men det er ikke alle som mener dette. På ytre venstre tror man verken på at insentiver virker, eller at det er rettferdig at det lønner seg å jobbe.»

Kravet om å vrake arbeidslinjen ser nå ut til å vinne frem.

– Det å klare seg selv, betale egne regninger og ta vare på familien, er grunnleggende viktig for oss mennesker. Derfor skal vi ta arbeidslinja på alvor, uttalte Støre til VG for bare en drøy måned siden.

Støre utbetalte 32,6 milliarder i kompensasjon for sin egen skadelige politikk

På spørsmål om justering av trygdeytelsene svarer Støre til NRK nå:

– Jeg vil ikke gå inn i det nå i forkant og heller ikke ta enkeltordninger. Men det skal være slik at du kan leve et trygt liv også på de ytelsene. Det er en del av velferdsstaten. Og så har vi i løpet av fjoråret, i etterkant av pandemien, knyttet til høye strømutgifter, høye priser, gjort justeringer av en lang rekke satser.

Det mener Sissener ikke kan få blitt riktig.

«Folk i arbeid får ingen slike «justeringer» utenom lønnsoppgjørene for å kompensere for økte kostnader. Er man i arbeid, må man tvert imot stramme inn selv», skriver han.

Sissener er ikke nådig i sin kritikk av Støre for dette knefallet.

«Støre er dermed i full glideflukt bort fra sine egne standpunkter om arbeidslinjen. Under dekke av å være «dyrtidsjusteringer», kan det se ut som den allerede er gitt opp. Denne glideflukten er ekstremt svak ledelse. Intet annet.»

«En leder skal lede – ikke bli ledet av organisasjonen han er satt til å lede. For Støre er altså valgt til å lede. Han er ikke valgt til å bli ledet», tordner Sissener.

Han mener Støre finner seg i de verste ydmykelser og er en hjelpeløs leder som nå vil måtte «krabbe på knærne inn i landsmøtesalen».

Sissener stiller seg uforstående til hvorfor Støre er slik en tafatt figur.

«Hvorfor Støre vil seg selv så vondt er et mysterium. Han må være veldig glad i posisjonene som statsminister og partileder. Og det kan neppe skyldes statsministerlønnen, siden han rik nok til å leve av familieformuen», avslutter aksjemegleren.


Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.