Spansk politi bruker tåregassgranater mot migranter på grensen mellom Marokko og det spanske oversjøiske territoriet Ceuta den 19. mai 2021. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB.

Hvis man leter etter de endelige årsakene til store historiske forandringer, ender man med å bli gal, for man finner dem aldri. Endel av samfunnets mer tenksomme og grublende medlemmer spekulerer så det knaker over grunnene til den alminnelige oppløsningen vi ser omkring oss.

Politikerne, journalistene og ideologene taler begeistret om den strålende fremtiden vi går i møte hvis vi bare følger deres anvisninger om veien til et globalistisk tusenårsrike. Gå rolig hen og stem på oss, sier politikerne, for da kan dere glede dere til et grønt, pengeløst og kjøttløst lykkeland styrt av de klokeste, mest fremsynte og nestekjærlige filosofene menneskeheten hittil har utklekket. Og så glemte jeg hvor godt melormer og kakerlakker smaker, samt at menn nå kan føde barn.

Dette siste meddelte to oppbrakte kvinner – som de visstnok stadig kaller seg – for ikke så lenge siden i Folketinget. De kom fra Enhedslisten og Socialdemokratiet, så de har hjertet på riktig sted og dyp innsikt i de seneste biologiske omveltningene.

Når verden endrer sig med lynets hastighet, som den gjør i disse årene, begynner folk som sagt å lete etter årsaker, og de finner noen av dem, men aldri den egentlige. La oss derfor nøye oss med å beskrive situasjonen og glemme alt om årsakene.

Det later til at alle sivilisasjoner på ett eller annet tidspunkt mister sin kraft og levedyktighet – et punkt der den kollektive dødsdriften overmanner livsviljen. Der står Vesten i dag. Vi ser mange tegn på det. Kanskje tydeligst i vestlige kvinners uvilje mot å føde mange nok barn til å opprettholde folketallet. Det vil under ellers like omstendigheter medføre at mer livskraftige stammer – for tiden fra MENAP-landene og Afrika – strømmer inn og overtar territoriene som de gamle befolkningene ikke lenger vil befolke.

Til at begynne med fikk vi vite at massetilstrømningen var en berikelse. Ingen tenkte over at hvis Vesten hadde behov for berikelse, måtte jo det skyldes at vi manglet noe som de fremmede kunne tilføre. F.eks. mer virilitet, mer oppfinnsomhet, større optimisme, mer handlekraft – eller hva det nå måtte være.

Sånn argumenteres det ikke lenger – ikke engang fra de politikerne, ideologene eller kulturpersonlighetene som serverte oss den første historien. I dag lyder budskapet at vi må avfinne oss med vår skjebne fordi vi ikke kan gjøre noe med den.

Situasjonen minner ikke så lite om Vest-Romerrikets fall på 400-tallet. Roma hadde ikke lenger styrken og kanskje heller ikke viljen til å forsvare sine grenser, og resultatet ble at en rekke barbariske folk – hvorav noen hadde sine røtter i det nåværende Danmark – invaderte og bemektiget seg den ene romerske provinsen etter den andre.

Sivilisatoriske omveltninger vil som regel ledsages av religiøse. Det er det vi ser i dag med kristendommens undergang i Vesten. Venstresiden feirer det som en seier for rasjonaliteten og progressiviteten over gamle dagers vemmelige overtro. Gud er død, sa 1800-tallets filosofer, men de tok grundig feil. Gud lever i beste velgående i skikkelse av det vestlige mennesket, som nå er blitt sin egen gud.

Og som kjent er Gud allmektig. Han trenger bare å utstede en befaling, så hersker han over klimaet, naturen og biologien. Når Gud – inkarnert ved Greta Thunberg, Al Gore eller Klaus Schwab – utsteder et dekret om at mennesket bestemmer klimaet, er det bare drittsekker som vil opponere. Og når Socialdemokratiet og Enhedslisten beslutter at menn fra na av kan bli kvinner og omvendt, så er man blasfemisk hvis man avviser den nye rettroenheten.

Under den nye religionen vil vi oppleve stadig mer forbausende tildragelser: Voksne, tidligere menn som oppfører rituelle sexdanser fremfor små barn; såkalte transseksuelle som overfaller gammeltroende som fortsetter å påstå at den nå avdøde guden skapte mennesket som mann og kvinne; og statsministre som deltar i gatedemonstrasjoner til fordel for en rekke seksuelle eksperimenter.

Foregangslandet er Canada, hvor landets fascistiske regjering nå vil avskaffe ytringsfriheten fordi man risikerer krenkende ytringer mot en befolkningsgruppe som går under navnet «2SLGBTQI+». De er svært farlige og kan finne på hva som helst hvis man tråkker dem på tærne, men regjeringen vil nå sørge for at det ikke skjer.

Mens Vesten oppfører sin dødsdans, ser de kinesiske kommunistene interessert på. I Kina skal ikke menn renne omkring i lyserødt tøy og påstå at de er kvinner hvis de vil unngå å havne i en KZ-leir. Og makthaverne i Beijing teller nå på knappene mens de overveier hvordan de skal klemme det siste livet ut av en vestlig kultur som har besluttet å gå under.

La oss glede oss til barbarenes tid, for det er ikke så mye annet å glede seg over.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.