En tysk far sendte inn en formell klage mot at ideologier som kritisk raseteori eller Critical Race Theory (CRT) blir undervist i sønnens klasserom. Berlins administrative domstol har nå avvist denne klagen.

Såkalt kritisk raseteori (CRT) er spesielt utbredt i USA og spres gradvis til andre vestlige land. Det finnes ulike versjoner av denne ideologien. Generelt sett innebærer kritisk raseteori ei forestilling om at mennesker av europeisk herkomst og med hvit hud systematisk undertrykker mennesker av annen etnisk bakgrunn.

Slike forestillinger er nå blitt svært utbredt i det amerikanske samfunnet. Dette blir fortalt til barn og unge på alle nivåer i skolesystemet i USA. Ideologien blir også promotert av massemedier, myndigheter, Demokratene og regjeringen til president Joe Biden.

Nå har en domstol i Berlin avgjort at slike forestillinger også kan bli undervist for barn i tyske skoler, som ifølge loven er pålagt å være politisk nøytrale.

Bakgrunnen for saken er at en tysk far mener at det utøves et press på barna til å innordne seg at og lærere oppfører seg som aktivister. Han hevder at kjønnsspråk, identitetspolitikk og kritisk raseteori blir fremstilt ensidig og at barn blir ideologisk indoktrinert på skolen. Dette synspunktet avviste altså domstolen i Berlin.

Florida: Svart lærer fikk hvite skolebarn til å bøye seg for svarte og opptre som deres slaver

Biden vil tvinge kritisk raseteori inn i skolene

Foreldre protesterer mot at barna lærer kritisk raseteori, politiet griper inn

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.