En leder på et sykehus i Maine i USA involvert i mangfold og inkludering var vertskap for en antirasistisk bønnetjeneste. Her fikk han ei gruppe hvite mennesker til å be om unnskyldning for deres internaliserte rasisme som hvite mennesker. Dette viser en video omtalt av Fox News Digital.

Ryan Polly er visepresident for DEI i MaineHealth, et sykehussystem med over 20.000 ansatte. Han har sagt at sykehusene henvender seg til et flertall av hvite pasienter, noe som gjenspeiler lokal demografi.

I følge en video beskrevet av Fox News Digital, som siden er blitt fjernet, lærte Polly deltakerne hvordan de kan være utøvere av antirasisme. Dette gjorde han gjennom en bønn som han dedikerte til «kjærlige ånder som er kjent under mange navn».

Hans undervisning ser ut til å være gjennomsyret av såkalt kritisk raseteori (critical race theory, CRT). Dette brukes til å tillegge hvite mennesker av europeisk herkomst ulike negative egenskaper basert på deres etnisitet og hudfarge.

Denne ideologien gjennomsyrer nå store deler av det amerikanske samfunnet, og blir også eksportert fra USA til andre land. At hvite mennesker selv kan bli utsatt for verbal og fysisk aggresjon blir ikke ansett som rasisme.

Ryan Polly sa under sin bønn at han selv opprettholder «rasistiske fortellinger og skjevheter», og tilskrev disse til hudfargen hans.

MaineHealth har forsvart Polly og uttaler: «Vår forpliktelse til mangfold, likhet og inkludering stammer fra våre organisasjonsverdier, misjon og visjon. Dette arbeidet styrker våre forbindelser med pasienter og hjelper oss til syvende og sist med å levere omsorg av høyere kvalitet. I samsvar med vår verdi av respekt og vår rolle som en institusjon for læring, ønsker vi velkommen og oppmuntrer til divergerende synspunkter og dialog blant våre pasienter og omsorgsteam».

Imidlertid inneholder Pollys syn direkte stereotypisering av mennesker på grunnlag av å være hvite, og hevder at de er betinget til å være rasistiske og undertrykkende.

For eksempel sa Ryan Polly at hvite mennesker tilegner seg «uvitenhet», «skjevheter» og «rasistiske tanker» på grunnlag av deres tilhørighet til et «hvitt liv».

I en del av bønnen fokusert på å «demontere systemet», oppfordret Polly hvite mennesker til å føle seg ukomfortable med seg selv og sin egen hvithet:

«La oss utvikle motet til å dykke ned i dypt opplevd ubehag. La oss sitte med det… vel vitende om at svarene ikke kommer fra vår egen bevisste tenkning fordi den tenkningen er formet av rasistiske konstruksjoner. Svarene ligger dypere», sa han . «La oss gå av med utholdenheten til å bli antirasistiske og fortsette kampen, selv på de dagene da vi rett og slett kunne velge å la være. Amen».

Sør-Afrika: Svart partileder sang om massemord på hvite foran fullsatt stadion

Florida: Svart lærer fikk hvite skolebarn til å bøye seg for svarte og opptre som deres slaver

Biden vil tvinge kritisk raseteori inn i skolene


Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.