En svart lærer i Florida blir kritisert for å bruke svarte skolebarn som «politiske rekvisitter» og få hvite elever til å bøye seg for dem og opptre som deres slaver. Dette skjedde under en sketsj i forbindelse med Black History Month, der elevene skal lære om svartes historie. Ethan Hooper, en språklærer ved Howard Middle School i Orlando, la selv ut flere videoer av dette på sin personlige TikTok-side.

De hvite barna som i klasserommet ble tvunget til å bøye seg for svarte og oppføre seg som deres slaver var 11 eller 12 år gamle. Videoene av dette har skapt kontrovers. Flere foreldre vil ha læreren fjernet fra sin stilling.

Saken er derimot bare toppen av et stort isfjell i USA. Såkalt kritisk raseteori eller Critical Race Theory (CRT) blir stadig mer utbredt og gjennomsyrer mye av det amerikanske samfunnet. Ikke bare utdanningssystemet på alle nivåer, men også kulturlivet, politikken og til dels politiet og militæret. Teorien fokuserer på makt og rase og promoterer ideen om at hvite mennesker av europeisk herkomst kollektivt undertrykker svarte og fargede mennesker.

Flere politikere, som tidligere president Donald Trump og Floridas republikanske guvernør Ron DeSantis, anser slik undervisning som splittende og forsøker å bekjempe det. De har en stor jobb foran seg.

Resultatene fra en representativ undersøkelse av mer enn 1500 amerikanere i alderen 18 til 20 antyder at Critical Race Theory (CRT) og radikal kjønnsideologi, til sammen kjent som Critical Social Justice (CSJ), er blitt veldig utbredt i amerikanske skoler. 93 prosent av amerikanske 18- til 20-åringer sa at de hadde hørt om minst ett av åtte CSJ-konsepter fra en lærer eller annen voksen på skolen, inkludert «hvitt privilegium», «systemisk rasisme», «patriarkat», eller ideen om at kjønn er et valg som ikke er relatert til biologisk kjønn. I tillegg hadde 90% av dem hørt om minst ett CRT-konsept og 74% om minst ett radikalt kjønnskonsept.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.