For Ap er det å vurdere en ny kjønnskategori vedtatt politikk.

Senterpartiet er derimot ikke like sikre. Jonas Gahr Støre mener imidlertid at det bør vurderes av hensyn til dem det gjelder.

– Men vi har sett at temaet reises i en rekke sammenhenger. Spørsmålet har betydning for mennesker som opplever en sårbar situasjon, sier Støre og fortsetter:

– Da mener jeg det er i tråd med vårt verdigrunnlag å gå inn i det temaet. Vi vil få det grundig belyst, slik at vi kan ta en god beslutning. Om det danner grunnlaget for at regjeringen kan fremme et felles forslag, får vi vurdere.

I Sp er flere profiler avventende til et tredje kjønn, mens andre heier på et mulig lovforslag om en ny juridisk kjønnskategori, skriver Vårt Land.

Flertall mot et tredje juridisk kjønn

Et forslag om et tredje kjønn kan komme til å trenge støtte fra borgerlige representanter.

Høyre sier neppe ja nå, ifølge Erna Solberg. Venstre har derimot programfestet et tredje kjønn. Partier til venstre for Ap vil ventelig stemme for, mens FrP vil si et klart nei.

Sp’s familie- og likestillingspolitisk talskvinne Åslaug Sem-Jacobsen, leder i Senterkvinnene, Wenche Skallerud, og leder i Senterungdommen, Andrine Hanssen-Seppola, er alle for et juridisk tredje kjønn, mens Kathrine Kleveland, med ungdomsbakgrunn i kristne miljøer, parlamentarisk leder Marit Arnstad og Jenny Klinge er skeptiske.

– Men en ting som uansett er uomtvistelig, er at vi ikke har mer enn to kjønn. Hvis vi får tre juridiske kjønn, så betyr ikke det at vi har fått tre kjønn for mennesker som art, sier Klinge.


Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.