«Den lange marsjen gjennom institusjonene,» som ble formulert av sosiologen og aktivisten Rudi Dutschke (1940-79), dreier seg om å erobre språket for å skape et utopisk sosialistisk samfunn. 
 
Jeg viser i den anledning til redaktør Hans Rustads oppslag Transskoleskytter sjokkerer venstresiden. https://www.document.no/2023/03/28/transskoleskytter-sjokkerer-venstresiden/ 

Audrey Hale (28), transskoleskytteren som drepte seks personer Nashville (USA) 27. mars, er utifra transideologi en transmann og ikke en transkvinne hun blir beskrevet som i Document. 
 
Ifølge woke-Wikipedia er: «En transmann er en mann [sic] som ble registrert som jente ved fødselen.» https://no.wikipedia.org/wiki/Transmann

Og derav: 

«En transkvinne er en kvinne [sic] som ble registrert som gutt ved fødselen.» https://no.wikipedia.org/wiki/Transkvinne 

Daily Wire (USA) omtaler Audrey Hale som «28-year-old female who identified as a man.» 

https://www.dailywire.com/news/female-shooter-kills-at-least-6-including-3-kids-in-nashville-christian-school-shooting


Mitt problem er ikke transpersoner per se, men transaktivismen gjennom livssynsorganisasjonen FRI, undervisningssektoren, media og selvfølgelig den store industrien som lever av såkalt kjønnsbekreftende behandling være seg medikamenter eller kirurgi. Utopier vil alltids finne sine profitører. 
 
For å ta språket tilbake mener jeg at en anvender begrepet trans minst mulig for å beskrive fenomenet. Og hvis det brukes er det viktig å sette det i hermetegn, og understreke at det beskriver en vrangforestilling som skader både den det gjelder og hele samfunnet. 
 
Her en velskrevet artikkel av Lauren Smith i Spiked (Storbritannia) om bakgrunnen for ideologien bak såkalt sosialt kjønn (gender): 
Serenus Zeitblom (pseudonym)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.